CHP heyeti Avrupa Birliği ülkelerini eleştirdi

Suriyeli sığınmacılarla görüşen CHP heyeti, Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci politikalarına tepki gösterdi.CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Milletvekili Mustafa Balb

CHP heyeti Avrupa Birliği ülkelerini eleştirdi

Suriyeli sığınmacılarla görüşen CHP heyeti, Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci politikalarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İstanbul Milletvekili Selina Doğan'dan oluşan heyet, ilk olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile birlikte Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Heyet, Edirne Valisi Şahin'den kentte yaşanan Suriyeli sığınmacı durumu hakkında bilgi aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Edirne'ye gelmek için Esenler Otogarı'ndan yola çıkan Suriyeli sığınmacıları da gözlemlediklerini belirterek, "Bu sorun artık Türkiye'nin bir iç sorunu haline gelmiştir. Yurttaşlarımızın da mültecilere insanlık onurunun ve vicdanın gerektirdiği bir şekilde yaklaşmaları gerekir" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNİN DE KENDİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELERİ GEREKİR"

Tanrıkulu, kent genelinde sayıları yaklaşık 2 bini bulan sığınmacılar için, "Edirne'de bizim vicdanımızı rahatsız edecek herhangi bir görüntü ve işlem olmasın. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu durumu paylaşmaları gerekir. Bu durumdan kaçamazlar. Her gün sınırlarda ve denizlerde onlarca insan yaşamını yitiriyor. Sadece 6 bine yakın insan denizlerde boğuldu. O yüzden kara sınırlarını kullanmak istiyorlar doğal olarak. Eğitim, sağlık ve iş imkanlarından yoksunlar. Büyük sömürü içerisindeler. İş gücü olarak sömürülüyorlar. Türkiye'de bulundukları ortamlarda cinsel istismara uğruyorlar. Bu nedenle de kalıcı bir yaşama adım atmak istiyorlar. Bir umut içerisinde buralara geliyorlar. Avrupa Birliği ülkelerinin de kendi sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, "Edirne'de bizim vicdanımızı rahatsız edecek herhangi bir görüntü ve işlem olmasın" ifadesinin ardından söze giren Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "İnşallah olmaz efendim. Bu arkadaşlar Sayın Başbakanımızın ifadesiyle yarın akşama kadar Edirne'yi terk edecekler. İnşallah Edirne'ye yeni bir grup gelmez. Ama bu insanlara insancıl bir şekilde şu anda iaşesi, ibadesi Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanacaktır. Bunu da bilmenizi isterim" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na geçen heyet, burada bekleyen sığınmacılarla görüşerek, mevcut durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

CHP heyeti Avrupa Birliği ülkelerini eleştirdi

CHP heyeti Avrupa Birliği ülkelerini eleştirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset