CHP Genel Merkezinde Trabzon polemiği

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "İmza sayısında 500’ü aştınız mı?" sorusuna "Elbette 500 sınırı aşıldı. Ama daha büyük bir rakamla gelmek istiyoruz" karşılığını verdi.   Olağanüstü kurultaya gidilebilmesi için 10 Kasım’dan beri imza toplayan parti

CHP Genel Merkezinde Trabzon polemiği
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "İmza sayısında 500’ü aştınız mı?" sorusuna "Elbette 500 sınırı aşıldı. Ama daha büyük bir rakamla gelmek istiyoruz" karşılığını verdi.
 
Olağanüstü kurultaya gidilebilmesi için 10 Kasım’dan beri imza toplayan parti içi muhalefetin, gerekli olan 600 imzayı yarın genel merkeze teslim etmesi gerekiyor. Ancak CHP’li muhalifler henüz bu sayıya ulaşabilmiş değil.
 
Olağanüstü kurultay sürecine destek veren CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Yeterli imzanın tam aşamasındayız. Birkaç gün içerisinde sanırım yeterli olan imza da aşılmış olacak” dedi. Pekşen, “İmza sayısında 500’ü aştınız mı?” sorusuna ise “Elbette 500 sınırı aşıldı. Ama daha büyük bir rakamla gelmek istiyoruz” karşılığını verdi.
 
"İMZAYI BEKLEMEDEN KURULTAYI TOPLAYIN"
Eski CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, eski Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, eski Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ve eski Diyarbakır İl Başkanı Haşim Özkoyuncu da dün bir basın toplantısı düzenleyerek, genel merkeze “İmzaları beklemeden, siz olağanüstü kurultayı toplayın” çağrısı yaptı.
 
CHP’nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan, bir kısmı görevini sürdüren 42 il başkanı adına açıklama yapan Atalay, “Olağanüstü kurultayı toplamak için tüm delegelerin yarısı olan 600 sayısına ulaşmamız gerekiyor. Tüm baskı ve olumsuzluklara karşın bu sayıya çok yaklaşmış bulunuyoruz. Sayın genel başkanımızın, yüzlerce kurultay delegesinin olağanüstü kurultay talebini gözardı etmeyip yeterli sayıya ulaşılmasını beklemeksizin olağanüstü kurultayı kendi isteğiyle toplaması, partimizin çıkarları ve CHP Genel Başkanlığı makamının saygınlığını her şeyin üzerinde tuttuğunun bir göstergesi olacaktır” dedi.
 
Muhaliflerin olağanüstü kurultay talebi çağrısını değerlendiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise “Arkadaşlarımız 600’ün üstünde imza getirirlerse başımızın üstünde, hiç merak etmesinler. Arkadaşlarımız, demokrasiyi, demokrasinin işleyişini Sayın Kılıçdaroğlu sayesinde öğrenmiş oldular. Onun için öyle bir tereddütleri olmasın. İmzaları gelirse gereğini yaparız” diye konuştu. Tekin, olağan kurultayın ise Ankara’da 16-17 Ocak’ta yapılacağını açıkladı.
 
İPLER GENEL MERKEZİN ELİNDE
Parti tüzüğüne göre, muhalifler olağanüstü kurultay için yeterli imzayı toplasa bile, ipler genel merkezin elinde. Zira yeterli imza toplansa bile, genel başkan, olağanüstü kurultay tarihini 45 gün sonraya belirleyebiliyor. Tüzük, olağanüstü toplantı tarihiyle olağan kurultay tarihinin çakışması durumunda ise genel başkana iki kurultayı birleştirerek aynı tarihte yapma yetkisi veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset