CHP Erdoğan’dan görev bekliyor

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'nin hükümet kurma görevi almaya hazır olduğunu belirtti. Gök, MHP'den yapılan azınlık hükümetlerine destek verilmeyeceği yönündeki açıklamalara ilişkin ise bütün siyasetçilerin ülkedeki olumsuz tablonun biran önce gid

CHP Erdoğan’dan görev bekliyor

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'nin hükümet kurma görevi almaya hazır olduğunu belirtti.

Gök, MHP'den yapılan azınlık hükümetlerine destek verilmeyeceği yönündeki açıklamalara ilişkin ise bütün siyasetçilerin ülkedeki olumsuz tablonun biran önce giderilmesi konusunda sorumlu davranmak zorunda olduğunu söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini iade etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaman kaybetmeden görevi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesi gerektiğini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kaybedilen her saatin sorumluluğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğunu belirtti. Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü, Doğu ve Güneydoğu'dan her gün kötü haberlerin geldiğini belirten Levent Gök, çok sayıda il ve ilçede sokaklarda çatışmaların sürdüğünü, ülkede güvenliğin sağlanmasında sıkıntılı bir tablo yaşandığını, her gün şehit cenazeleri geldiğini kaydederek, "Türkiye tarihin en karanlık günlerinden birisini yaşarken, bir yandan da ekonomide olumsuzluklar artıyor. Dolar her gün yükselirken, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışanların cebine birilerinin eli giriyor. Ekonomide ve güvenlikte yangın var, Türkiye bu umutsuz tablodan çıkış arıyor. Bunu durduracak bir siyasi irade ortada yoktur" dedi.

GENEL BAŞKANIMIZA GÖREV VERİLMELİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir siyasi iradenin oluşmasının önünü açmak için hükümet kurma görevini CHP Genel Başkanı Kılaçdaroğlu'na vermesi gerektiğini kaydeden Levent Gök, "Görevin verilmemesine ilişkin geçen her süre Türkiye'nin aleyhinedir. CHP olarak bu süreçte ve anayasal sürenin işlediği süreçte görevi devralmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Alacağımız bu görevde bir hükümet kurma yolunda önemli çalışmalar yapacağımızı ve hükümet kurma kararlılığımızı ifade ediyoruz. CHP son derece yapıcı, Türkiye'nin gerçeklerini gözeterek, muhataplarını oyalamadan, Türkiye'nin bu yakıcı döneminde bir hükümet üstlenme sorumluluğunu yerine getirmeye hazırdır. Cumhurbaşkanının gecikmeksizin genel başkanımıza bu görevi vermesi gerekmektedir. Hükümet kurmaya hazırız. Hükümet kurma çalışmalarını AKP'ye endekslemek son derece yanlıştır. Cumhurbaşkanına düşen anayasal sorumluluğu çerçevesinde bu olumsuz tabloda gecikmeksizin bir hükümetin kurulmasının önünü açmaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir programda Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevini vermeyeceği yönünde konuştuğu iddialarına ilişkin Gök, "Hükümet kurmak için anayasal süreç bitmemiştir. Bu süre bitmemişken başka seçenekleri ve arayışları konuşmak yanlış olur. Biz CHP olarak görev almaya ve hükümet kurmaya hazırız. Cumhurbaşkanının dün sarayda yaptığı açıklamayı bizde dolaylı olarak öğrendik. Doğru mu değil mi bilmiyoruz ama Cumhurbaşkanı böyle bir iradeyi belirtecekse bunu Atatürk düşmanlığı tescil edilmiş bir meczubun huzurunda değil, Türk milletinin huzurunda söylemelidir" açıklamasında bulundu.

MHP'nin bir azınlık hükümetine destek vermeyeceğinin hatırlatılması üzerine Gök, "Bütün siyasetçiler ülkedeki olumsuz tablonun bir önce giderilmesi konusunda sorumlu davranmak zorundadır. Makul alanlarda buluşma şansımız vardır. Bu ancak görüşmelerden sonra ortaya çıkacaktır. Bu sorumluluktan kimse kaçmamalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset