CHP bu konuları istismar ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmak istenen alan ile yapılan spekülasyonlara ilişkin, "CHP, bu konuları istismar ediyor. Bunu CHP niye yapıyor? Çünkü, Artvin'de CHP büyük hezimete uğrad

CHP bu konuları istismar ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmak istenen alan ile yapılan spekülasyonlara ilişkin, "CHP, bu konuları istismar ediyor. Bunu CHP niye yapıyor? Çünkü, Artvin'de CHP büyük hezimete uğradı" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmak istenen alan ile ilgili spekülasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin bu konuları istismar ettiğini belirten Eroğlu, çevreye karşı hassasiyetlerinin en üst seviyede olduğunu ve her yıl 1 milyon dekar alanda çalışma yaptıklarını ifade etti. Maden çıkarılmak istenen alanda 17 bin tonluk bakır madeni olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, yapılacak işletmenin açık işletme olmayacağını ve bu işletmenin galeri işletme olacağını dile getirdi. Eroğlu, 10 bin 475 bin metrekare galeride işletme ağzının çıktığını anlatarak, 77 bin 439 metrekare alana izin verildiğini ve CHP'nin bunu politika olarak kullandığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Bu madenleri işletmeyelim dışarıdan mı getirtelim? Artvin'e bizim yaptıklarınızın haddi hesabı yok. Artvin'e şuana kadar 28 milyon fidan dikildi. Bütün yolları biz yaptık, yol yoktu. Bunu CHP niye yapıyor? Çünkü Artvin'de CHP büyük hezimete uğradı. 19 kurum bu konuda görüş bildirmiş. Birilerinin gazına gelmesinler diyorum" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise, "Vatandaşlarımızın çevreye gösterdiği hassasiyeti biliyoruz. ÇED Raporu 19 ayrı kurum ve kuruluşun ortak kararı ile verilmişti. Vatandaşlarımızın hassasiyetine biz de önem veriyoruz. Maden sahasından çıkarılacak bakır madeni kapalı sahada çıkarılacak, teleferikle taşınacak. Gerekli hususlara göre düzenlemeler yapılacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset