Çavuşoğlu: "Kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Terör örgütü seçimden sonraki süreçte, Türkiye'nin zafiyete düştüğüne inanarak saldırılarını arttırdı. Ve bizde karşılığını verdik. İnlerini vurduk. İçeride ve dışarı da yine vuracağız, yine vuracağız. Silahı bırakıncay

Çavuşoğlu: "Kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Terör örgütü seçimden sonraki süreçte, Türkiye'nin zafiyete düştüğüne inanarak saldırılarını arttırdı. Ve bizde karşılığını verdik. İnlerini vurduk. İçeride ve dışarı da yine vuracağız, yine vuracağız. Silahı bırakıncaya kadar silahı gömünceye kadar kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu partisinin Antalya İl Başkanlığı tarafından Erdem Bayazid Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Bakan Çavuşoğlu, konuşmasına hayatını kaybeden şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. Bölücü terör örgütünün maalesef son 14 yılda tüm iyi niyetli yaklaşımlarına karşılık vermediğini aktaran Çavuşoğlu, "Karşılık vermediği gibi suiistimal etti. Biz bu yola çıkarken Türkiye'de her şeyi yola değiştirmek için yola çıktık. Bu süreci başlatırken milli birlik beraberlik, kardeşlik, adına çözüm süreci ne derseniz deyin, kurucu başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok iyi hatırlıyorum şöyle demişti: "Gerekirse mecliste 550 milletvekilinin hepsini bile kaybetmeyi göze alırız, yeter ki şehitler gelmesin analar ağlamasın'. Ama terör örgütü her türlü yaklaşımımızı suistimal etti. Habur sınır kapısında suistmal ettiler, özür dilediler, söz verdiler. Bugüne kadar silah bıraktılar mı? Daha fazla silahlanmaya yönelik adım attılar. Bu terör örgütü bir taraftan DAEŞ terör örgütü ile mücadele yaparken, bir taraftan da seçimden sonraki süreçte, Türkiye'nin zafiyete düştüğüne inanarak terör saldırılarını arttırdı. Ve bizde karşılığını verdik. İnlerini vurduk. İçeride ve dışarı da yine vuracağız, yine vuracağız. Silahı bırakıncaya kadar, silahı gömünceye kadar, kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"

Terör örgütünün asker ve polisi şehit etmekle Türkiye'nin sineceğini zannettiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Onlar 70 yaşındaki dedenin beni de askere alın dediğini unutmuşlar sanırım. Fetihle bir devri kapatan yeni bir çağ açan ecdadımızın evladı olduğumuzu unutmuşlar. En zor dönemde bile bu vatanı düşmana vermeyen ecdadımızdan bu toprakların emanet olduğunu ve canımızın pahasına bırakmayacağımızı unutmuşlar. Büyük bir yanılgı içine düşmüşler. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz pes etmek yok. Doğru şehitlerimiz var, yüreğimiz yanıyor. Ateş düştüğü yeri yakar. Ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun bu terörü ülkemizden kazıyacağız. Terörün her türlüsü ile mücadele edeceğiz. DHKPC, DAEŞ ile de mücadelemize devam edeceğiz. Terörün her türlüsü lanetlidir. Seninki teröristin iyi, benimki kötü anlayışını reddediyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Nerden gelirse gelsin kim olursa olsun terörle mücadele etmemiz gerekir. Terörle yarım yapmadan kapsamlı şekilde mücadele edeceğiz. Bunu tüm toplantılarda söylüyoruz" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ"

Terörle mücadelede Türkiye'ye büyük bir destek olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "PKK terör örgütünün ne olduğunu, kim olduğunu herkes gördü. Son zamanlarda PKK'yı terör listesinden çıkarılsın diyen girişim yapan sol partiler oldu Avrupa'da. Onlar zaten teröristleri sever. Yakın bağları vardır. DHKPC onlar için terör örgütü değildir. O partiler için bunlar hak arayan,'gerilla'dır. Bilmem nedir. Oysa terör örgütüdür bu. Ama son zamanlarda herkes gördü. Bazıları da açıklama yapıyor ya da telefonda söylüyor. Destek veriyoruz, mücadelenizi verin. Ama ölçülü olun. Cevabım şu: "Ölçü derken neyi kastediyorsun. Siviller zarar görmesin bunu mu kastediyorsun. Yoksa terör örgütü iki polisi şehit etti, sizde iki teröristi öldürün mü demek istiyorsunuz. Bunu söylüyorsanız ret ediyoruz." Ne demek ölçülü olacaksınız. Terör örgütü silahı bırakmadığı sürece onunla mücadeleyi kadar yapacağız. Bu konuda kararlıyız" dedi.

14 Ağustos'un AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "14 Ağustos partimizin kuruluş yıldönümü 14 sene önce hep beraber bu yola çıktık. Çok önemli mesafeler katettik. Bugün Türkiye borç alan değil borç veren ülke konumunda. Türkiye dış ülkelere yılda 3.3 milyar dolar kalkınma yardımı, yılda 1.7 milyar dolarda insani yardım yapıyor. Dünyanın 228 noktasında Türk bayrağı dalgalanıyor. Yıl sonunda 241'e çıkacak. Türkiye'de temsilcilik sayısı 264" ulaştı. Bu rakamlar bile Türkiye'nin büyüdüğünün göstergesidir. Bunlar sadece birer örnek" şeklinde konuştu.

"KOALİSYON YORUMU"

Seçimden sonra AK Parti ülkede çalışmalarına devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Bizim için mevki makam önemli değil. Biz yorulmayız. Bizler yarış koştuktan sonra koşan atlarız. Teşkilatlarımız yorulmaz. Koalisyon çalışmaları güzel geçti. CHP'ye çok teşekkür ediyoruz, çok seviyeli görüşmeler geçti. Ama temel politikalarda anlaşma yoksa evlilik olmaz. Bir yanlışlık varsa biz zaten düzeltiyoruz. Olmuyorsa olmuyor. MHP ile de deneyeceğiz. Olmazsa yine milletimize gideceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’undan terör açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’undan terör açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler