’Bu devleti katil ilan eden adamla niye görüşüyorsun’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, "CHP ikide bir ben devlet kuran bir partiyim der, bu devleti ben kurdum der. Eğer bu devleti sen kurmuşsan ey CHP, bu devleti katil ilan eden adamla niye görüşüyorsun" dedi.A

’Bu devleti katil ilan eden adamla niye görüşüyorsun’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, "CHP ikide bir ben devlet kuran bir partiyim der, bu devleti ben kurdum der. Eğer bu devleti sen kurmuşsan ey CHP, bu devleti katil ilan eden adamla niye görüşüyorsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Kartaltepe Mahallesi sakinleriyle bir düğün salonunda bir araya gelerek muhalefet partilerine yüklendi.

Tek partili iktidarı savunduğunu bunu da savunmaya devam edeceğini belirten Şahin, "Eğer tek başınıza iktidara gelebilecek bir performansınız bir gücünüz varsa siz gelin. Ey CHP'liler, ey MHP'liler korkmayın. Bu millet 1 Kasım'da AK Parti'yi tek başına iktidara getirecek, bunu sezdiniz, bunun endişesini yüreğinizde yerleşmiş. Şimdi onun endişesiyle bir takım cümleleri amacından saptırarak değerlendirmeler yapıyorsunuz" dedi.

"HANGİ PARTİ TEK BAŞINA İKTİDARA GELEBİLECEKSE GELSİN"

1 Kasım seçimlerine 4 gün kaldığını anımsatan Şahin, " Biz diyoruz ki; ey milletim, ey halk, 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçim sonuçlarına benzer bir sonuç oluşmaz ve tek partiyi iktidara getirirseniz Türkiye'nin hızlı kalkınmasına ve sorunların hızlı bir şekilde çözülmesine katkıda bulunur. Hangi parti tek başına iktidara gelebilecekse gelsin. Diğer siyasi partilerin böyle bir umudu yok. CHP ve MHP'nin de yok. Şimdi sabahtan akşama kadar benim yaptığım açıklamayı saptırarak "Ooo Mehmet Ali Şahin seçmenleri tehdit etti, şantaj yapıyor" diye eleştiriyorlar. Ben tek parti iktidarını savunuyorum. Tek partinin iktidara gelmesini savunuyorum ve bunu savunmaya devam edeceğim. Bu milletimize bir tehdit şantaj değildir. 1 Kasım'da bir parti tek başına iktidara gelmelidir. Şu anda tek başına iktidara gelmeye namzet tek parti var, o da AK Parti'dir" ifadesinde bulundu.

Şahin, daha sonra salonda kendini dinleyen mahalle halkına dönerek, "Aziz hemşerilerim, siz benim bu beyanımı bir tehdit ve şantaj olarak algıladınız mı" diyerek sorması üzerine salondakiler "Hayır" cevabını verdi.

"MUHALEFET PARTİLERİNDE ŞİMDİ BİR TELAŞ BAŞLADI"

"Ben kimseye tehditle şantajla oy verin demem" diyerek konuşmasını devam ettiren Şahin, "Millet asıldır biz onun vekilliğine talibiz. Ama bu partiler tek başına iktidara gelecek güce sahip olmadıkları için bir tek kendilerinin çıkış yolları var. Acaba seçimlerde bir tek parti tekrar iktidara gelemesin, biz de bir koalisyona bir yerlerden tutunalım. Amaçları koalisyon. Tıpkı 90'lı yıllarda olduğu gibi, hatta 70'li yıllarda olduğu gibi. Biz bunu kabul etmiyoruz arkadaşlar. Vatandaşlarımızla bu konuyu ben paylaşıyorum, düşüncemi açıklıyorum. Bu bir tehdit ve şantaj amacıyla söylemiyorum, düşüncemi söylüyorum,ister kabul edersiniz ister etmezsiniz,karar sizin kardeşim.Sayın Kılıçdaroğlu'na, MHP yöneticilerine sesleniyorum; eğer tek başınıza iktidara gelebilecek bir performansınız bir gücünüz varsa gelin.Siz gelebilecekseniz siz gelin. Gücünüz varsa siz gelin. Ama ben partimin gelmesini istiyorum, bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Türkiye için hayırlı olduğuna inandığım bir öneriyi sizlerle paylaşıyorum. Milletimizin de bu doğrultuda bir karar vermeye hazırlandığını anket sonuçlarının da böyle bir netice verdiğini gören muhalefet partilerinde şimdi bir telaş başladı. Baktılar ki; AK Parti yeniden tek başına iktidara koşuyor acaba nasıl milletin kafasını karıştırarak AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini önleyebiliriz. Biz bu boş laflara, gürültülere pabuç bırakmayız. 1 Kasım akşamı sandıklar açıldığında sandıktan yeniden AK Partinin tek başına iktidara çıkacak" diye konuştu.

"EY CHP'LİLER, EY MHP'LİLER KORKMAYIN"

7 Haziran seçimleri gibi bir tablo çıkarsa bizim yapacağımız şey yine koalisyon arayışları içerisinde olmaktır diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Biz koalisyonlu dönemlerin Türkiye'ye hayır getirmeyeceğini düşünüyoruz. Ben halkımızın büyük bir çoğunluğunun da böyle düşündüğüne inanıyorum. 1 Kasım'da sandığa giderek tek başına bir partinin iktidarını çıkacağını düşünüyorum. Ey CHP'liler, ey MHP'liler korkmayın. Bu millet 1 Kasım'da AK Parti'yi tek başına iktidara getirecek, bunu sezdiniz, bunun endişesini yüreğinizde yerleşmiş. Şimdi onun endişesiyle bir takım cümleleri amacından saptırarak değerlendirmeler yapıyorsunuz" diye konuştu.

"YENİ OYUNLAR PEŞİNDELER"

AK Parti'nin tek başına iktidarını önlemek için oyunlar oynandığını, birilerinin SP'li seçmenlere, "Baraj kalktı. Siz SP'ye oy verin, milletvekili çıkarırsınız" dediğini ifade eden Şahin "AK Parti'nin tek başına iktidarını önlemek için ne oyunlar peşindeler. Saadet Partililere diyormuşlar ki birileri baraj kalktı, siz saadet partisine oylarınızı verin milletvekili çıkarırsınız. Ben bunu Saadet Partili kardeşlerimizin uydurduğu kanaatinde değilim. Türkiye'de AK Parti'nin iktidara uzaklaşmasını isteyenler, Tayyip Erdoğan'ın ve Ahmet Davutoğlu'nun önünü kesmek isteyenler nasıl olsa biz barajı aşarak milletvekili çıkaramayacağız, hiç olmazsa görüşlerimize çok yakın olan AK Parti'ye oy verelim diyen Saadet Partili kardeşlerimizi kandırmaya çalışıyorlar. Saadet Partili kardeşlerimiz bilmez mi yüzde 10 barajının hala devam etmekte olduğunu bilirler. Bildikleri halde baraj kalktı. Saadet Partisi'ne oy verelim demez Saadet Partili kardeşlerim. Onlar dürüst insanlardır, namuslu insanlardır. Ben onlarla geçmişte siyaset yapmış bir kardeşinizim. Ama birileri onların da kafalarını karıştırarak bu konuları bilmeyen Saadet Partili kardeşlerimin zihnini çelmeye çalışıyorlar." dedi.

"ÜLKEMİZİN BİR BAKIMA BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİDİR"

Bazı ülkelerin AK Parti iktidarından rahatsız olduğunu da dile getiren Şahin, " Tekerlekli ve zırhlı araçlar biz üretiyoruz artık. Malezya'ya, Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Suudi Arabistan'a, Cezayir'e, Azerbaycan'a, Bahreyn'e sattık.Ateşli sistemler,telsizler Ürdün'e, Endonezya'ya, Pakistan'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne satıyoruz.Biz geldiğimizde savunma sanayi ihracatı 60 milyon dolardı.Şu anda bu 1 milyar 600 milyon dolar. Şimdi neden bazıları AK Parti iktidarından rahatsız. Çünkü bu ülkelere AK Parti gelmeden önce tekerlekli ve zırhlı araçlara o ülkeler veriyordu. Türkiye onlardan daha kaliteli ve ucuzunu üreterek onlara satıyor. Pazar kaybettiler pazar. O nedenle AK Parti iş başında kalmamalı diğer pazarlarını da kaybetmekten korkuyorlar. O nedenle bütün bunları iyi bileceğiz ve bu oyunların farkında olarak 1 Kasım'da sandık başına giderken oylarımızı o şekilde kullanacağız. Yani bu ülkemizin bir bakıma bağımsızlık mücadelesidir. Biz 13 yıl içersinde yapmış olduğumuz ve Türkiye kazandırdığımız hizmetleri üstüne daha yenilerini koyarak devam ettirmek istiyoruz. Bu koalisyonla olmaz arkadaşlar. Yanımız bir partiyi ortak alarak bunlar olmaz. Geçmişte bunlar yaşandı. Biz milletimize diyoruz ki; kardeşim bizi seçimlerden sonra yanımıza ortak arayışı içerisinde bırakmayın. Bizi tek başımızı iktidara getirin.Bazıları bundan rahatsız olabilir" ifadesinde bulundu.

"BU DEVLETİ KATİL İLAN EDEN ADAMLA NİYE GÖRÜŞÜYORSUN"

Terörle mücadelede en kapsamlı mücadeleyi verdiklerini de kaydeden Şahin konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bakın Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanı ile görüştü. Ne görüştü bilmiyoruz. Gelecekle ilgili ne hesapları var bilmiyoruz. Genel başkanımız görüşmedi, çünkü Ankara'da 2 tane canlı bomba eylemi yapıldı, 102 vatandaşımız hayatını kaybetti, 100 den fazla hastanede yaralı var. HDP eş başkanı bunu devlet yapmıştır, devlet katil dedi. Devleti suçladı. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı adeta katil olarak nitelemeye çalıştı edepsizce. Şimdi Sayın Başbakanımız bu laflarından dolayı özür dilemedikçe, pişmanlığını ifade etmedikçe ben HDP eş başkanıyla görüşmem dedi. Ama Kılıçdaroğlu görüştü. Türkiye Cumhuriyeti Devletini katil ilan eden adamla görüştü. CHP ikide bir ben devlet kuran bir partiyim der, bu devleti ben kurdum der. Eğer bu devleti sen kurmuşsan ey CHP, bu devleti katil ilan eden adamla niye görüşüyorsun"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset