Bozkır’dan ilerleme raporu tepkisi

Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, "İlerleme raporları Avrupa Birliği'nin hazırladığı kağıtlar olmasına rağmen aslında iki tarafın ortak kağıtlarıdır. Dolayısıyla hiçbir Avrupa Birliği kararı veya belgesi Türkiye'nin önüne, "B

Bozkır’dan ilerleme raporu tepkisi

Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, "İlerleme raporları Avrupa Birliği'nin hazırladığı kağıtlar olmasına rağmen aslında iki tarafın ortak kağıtlarıdır. Dolayısıyla hiçbir Avrupa Birliği kararı veya belgesi Türkiye'nin önüne, "Biz bunu yazdık. Alın bunu uygulayın" şeklinde konulamaz" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, seçimlerin ardından AK Parti teşkilatlarına ve belediyelere başlattığı ziyaretleri sürdürmeye devam ediyor. Bozkır, son olarak Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ı ziyaret etti. Bozkır'ı kapıda karşılayan Altunay, konuğunu makamında ağırladı. Kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bakanımızın ilk ziyareti değil, sonda olmayacak. Bu ziyaretlerini her zaman düzenli bir şekilde gerçekleştiriyor. Her gelişinde de bize ciddi bir moral veriyor. Her toplantımıza katılarak seçim sonuçlarına ciddi bir katkı sağladı. Gerek ilçe teşkilatında gerekse belediyede ayrım yapmadan tek tek ziyaret eden bir bakanımızdır. Hiçbir belediye kendi yaptığı ile iktifa etmez. Büyükşehir'e, bakanlıklara ve hükümete ihtiyacımız var. Ancak bu koordine düzgün olursa hizmetler buraya yağar. İşte bu koordinasyonun sağlanmasında da sayın bakanımız Volkan Bozkır bana göre çimento vazifesi görüyor. Kendine teşekkür ederim" dedi.

"AB'NİN HİÇBİR KARARI "BİZ YAZDIK ALIN UYGULAYIN" DİYE ÖNÜMÜZE KOYULAMAZ"

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye ilişkin hazırladığı ilerleme raporlarını değerlendiren Bozkır, "İlerleme raporları Avrupa Birliği'nin hazırladığı kağıtlar olmasına rağmen aslında iki tarafın ortak kağıdıdır. Dolayısıyla hiçbir Avrupa Birliği kararı veya belgesi Türkiye'nin önüne, "Biz bunu yazdık. Alın bunu uygulayın" şeklinde konulamaz. Raporlar mutlaka önceden müzakere edilmeli ve iki tarafın yararına olacak şekilde kaleme alınmalıdır. O şekilde yürürlüğe konulmalıdır. Bu dönem ilerleme raporu noktasında gerek Dışişleri gerekse AB bakanlıklarımız, AB komiserleri ile yoğun temaslar kurdu. Raporun içinde tabiatıyla tenkitler olması doğaldır. Bunların bazılarını kabul edebiliriz ama bazılarını kabul etmemiz mümkün olmayabilir. Ama hiçbir zaman basın üzerinden mesaj göndermeyi ben doğru bulmadım. Zamanı geldiğinde, "bu tenkitlere katılmıyoruz" şeklinde AB'ye yazılı olarak bildirilir. Şifahen de konuşulur. Bu seneki raporun içinde de aynı durum var. Ana hatları itibarı ile bu rapor çalışılabilir bir belge olarak nitelendirilebilir. Bunun içinde kabul etmediğimiz bölümleri de yazılı olarak bildireceğiz" dedi.

"BİZİM DE AB'DEN BEKLENTİLERİMİZ VAR"

AB için Türkiye'nin çok fazla beklentisi olduğunu da sözlerine ekleyen Bozkır, "Uzun süredir bir fasıl açılmıyor. Liderlerimiz zirvelere davet edilmiyor. Vize konularının süratle sonuçlandırılması gibi bizimde AB'den beklentimiz var. İki tarafın rol aldığı bu süreçte herkes kendi hükümlüklerini yerine getirecektir. Ben önümüzdeki dönemde AB ilişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyorum. Hükümetimiz de tam üyelik stratejik hedefi çerçevesinde bu ilişkiyi sürdürecek" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de demokrasinin yönünü belirlediğini ifade eden Bozkır, "1 Kasım seçimleri demokrasi, istikrar, huzur ve 2023 hedefleri bakımından çok önemliydi. Milletimiz bir demokrasi mimarlığıyla bu sonuçları bize sundular. İnşallah bundan sonra huzur içinde demokratik, siyasi ve istikrarın olduğu bir Türkiye'de yaşama imkanına kavuşacağız. AK Parti seçim sürecinde verdiği sözleri tek tek yerine getirecek. Bugüne kadar hiçbir vaadimiz boşa gitmedi. AK Parti vaat ettiğini hep yapmıştır. Bu seçim sonuçlarında da en büyük etken AK partiye tam olarak oy verme niyetinde olmasa bile milletimizin bir kısmı, "AK Parti bu işi yapar. Verdiği sözü tutar" diyerek gönüllerinde başka bir parti olmasına rağmen bize oy verdiler. Bunun bizde büyük bir önemi vardır. Önümüzdeki dönemde de bütün vaatler zamanı geldiğinde bir bir hayata geçecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler