"Bir kez daha hüsrana uğrayacaklar"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır" dedi.Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır" dedi.
"ÜZÜLEREK İFADE ETMELİYİM Kİ..."
Yargıya sızan paralel yapıya da değinen Cumhurbaşkanı, "Yargı bağımsızlığı, yargının diğer organlarla ilişkisine bağlıyken, yargının tarafsızlığı bizzat yargı mensubunun vicdanıyla ilgilidir. Üzülerek ifade etmeliyim ki, yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen bir takım gruplar vermiştir. Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda karar vermeleri hepimizi üzmüştür. Hukukun her türlü olumsuz tartışmadan, her türlü şaibeden uzak, herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır. Tarihî ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşıyan milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Türkiye, demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacaktır. Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Bu konuda en büyük görev adalet sistemimize düşmektedir. Bu düşüncelerle, 2015-2016 Adli Yılı'nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan hâkim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, adalet sistemimiz için görev yapan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.