Binali Yıldırım: "Milletvekili adayı olacağım"

Başbakan Yıldırım ortak yayında soruları yanıtladı.

Binali Yıldırım: "Milletvekili adayı olacağım"

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

ABDULLAH GÜL'ÜN OLASI ADAYLIĞI

Yıldırım, ''Abdullah Gül, 'ben partimin yanındayım' demeliydi. Abdullah Bey aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bu kadar memleketin gündemini işgal etmeye kimsenin hakkı var mı?'' şeklinde konuştu.

Yıldırım, ''Siyasette garanti yok. Seçime her an hazır partiyiz. Hiç seçim olmayacak gibi çalışırız. Ama yarın seçim olacak gibi de hazırız. Bu seçimin önemli bir özelliği var. Bu seçim Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açacak. Türkiye yeni bir yönetim değişikliğine gitti. '' dedi.

CUMHUR İTTİFAKI

Yıldırım Cumhur ittifakına ilişkin, ''Cumhur İttifakı 2 parti ittifakı olarak görünüyor ama vatandaşı ittifakı. ittifakımızın çerçevesi belli. Cumhurbaşkanı adayımız ortak. Adayımızı müşterek belirlemişiz burada bir sorun yok. Onlar da biz de çalışacağız. Milletvekiliği için de ortak gireceğiz.'' dedi. 

Aday olup olmayacağının sorulması üzerine Yıldırım, ''milletvekilliğine aday olacağım, bütün vekillerimiz doğal adaylarımızdır'' dedi. 

Abdullah Gül, 'ben partimin yanındayım' demeliydi.  

ÜST AKIL VE FETÖ SORUSUNA YANIT

Binali Yıldırım, ''muhalefetin ittifak çalışmalarıda benzemeyen grupların birleşmesinin arkasında üst akıl mı var'' sorusu üzerine ''hiç şüpheniz olmasın'' cevabını verdi. Yıldırım şöyle devam etti: 

Fettullah Gülen'in verilmemesini nasıl izah edecek Amerika. Bir şey söyleyemiyor, bir iş de yapmıyor. Adamlar orada propogandalarını yapıyorlar. Finansmanlığını da Amerika yapıyor. Avrupa'da terör örgütü olarak ilan edilmiyor. Ne zaman edilecek, parlamentoyu bombalamış tüm bunlar ortadayken bizim dostlarımıza düşen derhal harekete geçmektir.

''KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR''

Kürt seçmenin oylarına dair ise Yıldırım şöyle konuştu:

''Türkiye büyük tehditlerle karşı karşıya. Güneyimizde savaşlar devam ediyor. Teröre karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Ülkemizi açıktan açığa bölmek istiyorlar. Bunun saklısı gizlisi yok. Sana burada devlet kurdurulur mu? Beka meselesi bu. Misakı Milli sınırları içinde bayrağımızı yurdun her köşesinde dalgalandıracağız.

Bizi bağlayan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü. PKK Türklerin de Kürtlerin de sorunu. İnsanların gelecek beklentisi var. Bu yaralar ne zaman nasıl sarılacak bu beklentiler var. Prim vermiyor vatandaş.

MHP'de bayrağımızı tek vatanı milleti savunuyor. Aynı değerleri savunuyoruz. Bizim problemimiz terör örgütleriyle. İki şeyi birbirinden ayıralım. Vatandaşlarımz ile bir derdimiz yok. Bizim terör örgütleriyle derdimiz var. Aynı anda 3 terör örgütü ile mücadele eden bir ülkeyiz bunun başka bir örneği yok dünyada.''

''AVRUPA İLE GERGİNLİĞİ TIRMANDIRMANIN FAYDASI YOK''

Binali Yıldırım, Avrupa ülkelerinde seçim kampanyasına yönelik kısıtlamaya dair de konuştu. Yıldırım ''Dün İçişleri ve Maliye Bakanımız Fransa'daydı. Buradaki prensibimiz bir ülkenin iç işlerine karışma gibi bir niyetimiz yok, şartları zorlayıp gerilim yapmaya da niyetimi yok. Konuşma özgürlüğünden bahsediyorlar sıkça ama kampanyaya kısıtlama getirmek değişik. Avrupa ile geçen yıla göre bu yıl daha iyi durumdayız. Gerginliği tırmandırmanın bize de Avrupa'ya da faydası yok. Dikkatli ve sorumlu davranmalıyız.'' dedi.

''ÇILGINLIK YAPANLAR BEDELİNİ ÖDER''

15 Temmuz'u hatırlatan Yıldırım, ''Darbe yapmak isteyenler 15 Temmuz'u aklından çıkarmasınlar. Bu kadar açık. Çılgınlığın mevzuatı yok. Çılgınlık yapan bedelini öder. Türkiye'nin kazandıklarını yok etmeye kimsenin hakkı yok yaparsa bedelini öder. Hiç bir şey karşılıksız kalmıyor.'' şeklinde konuştu.

YENİ SİSTEM UYUM KANUNLARI

Yıldırım, ''Cumhurbaşkanlığı sistemi devreye gireceği için 24 Haziran'da seçimi yaptık yeni meclisi seçtik sonra yeni sistemin işlemesi lazım. Uyum kanunlarını bir yandan yapıyoruz. Ama sadece bine yakın kanunda değişiklik lazım. Bunu parlamentoda yapsak aylar sürer. Bunun için kanunlardaki uyarlama, uyum Süreçleri var. Ama bunun dışında da şeyler var. Bakanlıkların sayısı azalacak. Ne kadar bakan o kadar brokrasi demek. Tabi bunu cumhurbaşkanı karar verecek. '' ifadelerini kullandı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE KADRO

Başbakan Yıldırım sözleşmeli öğretmen kadrosuna ilişkin, ''Benim gönlümde kamuda çalışanların sözleşmeli olmasından yanayım.Sözleşme güvence açısından olumsuzluk getirmiyor. Sözleşme performansı arttırıyor. Verimlilik artıyor. Bölgeler arasında ihitiyaçları planlama yapıyorsunuz, nerede ihtiyaç varsa oraya alıyorsunuz. Yine devlette çalışıyorsunuz. Ücret olarak da kadrolardan aşağı değil.'' dedi.

İMAR BARIŞI KAPSAMI

''İzmir'de yapıların yüzde 68'i ruhsatsız ve depreme karşı yeterli sağlamlığa sahip değil. 12 milyon yapıya ruhsata aykırı yapılış veya mülkiyet problemi var veya hiç imarı yok. Kasçak yapmış ama içinde oturuyor. Bunlara yapı kayıt belgesi vereceğiz. Yaptığımız bir af değil durum tespitidir. Yapı kayıt belgesini alacak eğer kentse dönüşüme dahil olursa ona ciddi avantajlar da sağlanacak.''

EKONOMİK GELİŞMELER

''Ekonomi ile ilgili bir endişe yok, yabancı yatırımcıların hala Türkiye'ye ilgisi devam ediyor. Gelecek teknolojide, gençler teknolojinin içinde yaşıyor. Bilgiye sahip olursanız bunu paraya, güce çevirirseniz ozaman fark atarsınız.''

BEDELLİ ASKERLİK

Başbakan Binali Yıldırım'dan bedelli askerlik açıklaması:

Yıldırım, ''Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli. Bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bedelli askerlik dikkate alınması gereken bir talep. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir.'' dedi. 

DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN GÖRÜŞMESİ VE MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

''Bizim dışişleri ile onların dışişleri bir anlaşma yapmıştı. Yeni göreve başladı onunla bu süreci tekrar görüştüler. Biz oradaki meseleyi birlikte çözelim. Burada bulunan PKK unsurları buradan çekilip gitsin. Biz güvenlik açısından ne gerekiyorsa yaparız. Öncelikle Amerika ile çözmek istiyoruz. Münbiç'te PKK varlığı tehdittir, çözülmelidir. Amerika Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyorsa adım atmalı. Fethullah Gülen'i iade edecek, PKK unsurları ile iş tutmaktan vazgeçecek, Türk halkının güvenini kazanmak için daha çok çaba harcayacak.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler