Binalı Yıldırım Ak Parti Genel Başkanı oldu!

Türkiye'yi yaklaşık 14 yıldır yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Binali Yıldırım dönemi başladı. 2. Olağanüstü Büyük Kongre'ye tek aday olarak katılan Yıldırım, 1405 delegenin oyuyla üçüncü genel başkan oldu.   ERDOĞAN'A SÖZ VEREREK BAŞLADI   AK Parti

Binalı Yıldırım Ak Parti Genel Başkanı oldu!
Türkiye'yi yaklaşık 14 yıldır yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Binali Yıldırım dönemi başladı. 2. Olağanüstü Büyük Kongre'ye tek aday olarak katılan Yıldırım, 1405 delegenin oyuyla üçüncü genel başkan oldu.
 
ERDOĞAN'A SÖZ VEREREK BAŞLADI
 
AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde bin 405 delegenin oyunun alarak AK Parti Genel Başkanı olan Binali Yıldırım, genel başkanlık seçimi öncesi salondakilere yaptığı konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yolun yolumuz. Davan davamızdır." diye söz vererek başladı. Binali Yıldırım, konuşmasının ilerleyen bölümünde başkanlık sistemi ile ilgili de mesaj vererek "Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız" diyerek partililere seslendi.
 
SESİ KISILDI, ZOR ANLAR YAŞADI
 
Binali Yıldırım, salondakilere hitap etmek için çıktığı kürsüde sesinin kısılması sonrası zaman zaman zor anlar yaşadı. Konuşmasına sık sık ara veren Yıldırım, su içse de sesi bir türlü düzelmedi.
 
KONGREDE BÜTÜN GÜN NELER YAŞANDI:
 
Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri tıklım tıklım doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekti. Binali Yıldırım ise, saat 10.30'da eşiyle birlikte salona giriş yaptı. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Yıldırım ve eşinin ardından ise salona Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu geldi. Yıldırım, Davutoğlu'nu salonun girişinde karşıladı.
 
ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNURKEN AYAĞA KALKTILAR
 
Saat 12:30 sıralarında ise Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen mesajı okudu. Bozdağ tarafından "Partimizin markası ve önderi olan liderimiz, büyüğümüz, ustaların ustasından gelen bir mesajı arz etmek istiyorum" diye okumaya başladığı kutlama mesajı tüm partililer tarafından ayakta alkışlandı.
 
"PARTİMİZ TAYYİP'İN PARTİSİDİR"
 
Divan Başkanı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın mesajını okumadan önce, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip'in partisi'dir ve 'Tayyip'in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye'nin gücüne güç katacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler