’’Beyaz Toros’’ açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1990'lı yıllarda narkotik madde ticareti yapanların "beyaz Toros" araba kullandıklarını hatırlatarak, Başbakan Davutoğlu'nun bu kavramı kullanırken bahsettiğinin bunlar mı olduğunu yoksa bilinmeyen bir örgüt mü olduğunu s

’’Beyaz Toros’’ açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1990'lı yıllarda narkotik madde ticareti yapanların "beyaz Toros" araba kullandıklarını hatırlatarak, Başbakan Davutoğlu'nun bu kavramı kullanırken bahsettiğinin bunlar mı olduğunu yoksa bilinmeyen bir örgüt mü olduğunu sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CNN Türk-Kanal D ortak yayının Liderler Özel programına konuk oldu. Bahçeli, Gazeteci Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

BEŞİNCİ PARTİ TARTIŞMASI

Bahçeli kendisinin iddia ettiği 5. parti konusu hakkında, 7 Haziran sonrası oluşan ortamın 1 Kasım'dan sonra da oluşması halinde partilerde kaynama, bir arayışın gerçekleşebileceğini bu durumun 5. partinin doğmasına vesile olabileceğini kaydetti. Bahçeli, 1 Kasım seçimleri sonrasında bazı kaos ortamlarının oluşabileceğini, bu bağlamda AK Parti'nin iktidar olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemini hayata geçirebileceğini öne sürdü.

Kamuoyu araştırma şirketlerinin AK Parti ile CHP koalisyonuna zemin hazırladığını iddia eden Bahçeli, Türkiye'nin olası bir yeni seçimi kaldıramayacağını söyledi.

"İKTİDAR OLMA HEVESİNİ BULAMAYANLAR ŞİMDİ İKTİDAR OLDUKLARINI MI ZANNEDİYORLAR?"

Bahçeli 5. parti iddiasına yönelik eleştirilerde bulunan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e karşılık olarak, "Bulundukları yere hoş görünmek isteyecekler. Bazı konuları hemen yanlış anlayıp, bulundukları yerden hoş görünmek için MHP'yi kimse suçlamasın. İktidar olmaya hevesimiz yoksa, bizdeyken iktidar olma hevesini bulamayanlar şimdi iktidar olduklarını mı zannediyorlar?" şeklinde konuştu.

Bahçeli, Ankara Garı önünde yaşanan patlama konusunda "DEAŞ ile ilgili bilgiler yeni mi, yeni değilse neden saldırı öncesi uygulamaya konulmadı" sorusunu sordu.

"BEYAZ TOROS" POLEMİĞİ

"Beyaz Toros" ile ne amaçlandığını bunun bir şifre mi olduğunu soran Bahçeli, Toros'un başka bir anlamının daha bulunduğunu kaydederek, "1 kilo toz 1 toros, 3 kilo toz 1 minibos, 5 kilo toz otobos. Bu Türkiye'de bazılarının kullandığı arabalarla sahip olduğu zenginliklerin halk tarafından ifadesidir. Acaba Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu, bu tozla çok yakından alakalı olup beyaz Toros ile ne ilişkileri var bunların? Kamuoyunu bu şekilde saptırmanın gereği nedir? Toz da beyaz olduğu için tozdan kazanılan servetle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Türkiye'de bir beyaz toz ticareti kötü alışkanlıklara gençleri sevk eden yapılanmalar var. Acaba bu o mudur, yoksa bizim bilmediğimiz örgüt müdür?" dedi.

Bahçeli, 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetlerin hepsinin "beyaz Toros" ile yapıldığını söylemenin başka bir mana taşıyacağını vurgulayarak, "Ben iktidardan ayrılırsam bu Toroslara benzer şeyler oluyor" denildiğinde bunlar iktidardan düştüğü gün beyaz Toros örgütlenmesini yaparak halktan intikam alacakları anlayışının çıkacağını belirtti.

Bahçeli seçim beyannamelerinde yer alan "Kent Timleri" projeleri hakkında, toplumsal olayların sürekli kontrol edilmesi gerektiğini ve bu projeye insanların asayiş konusunda rahat yaşamaları için gerekli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kuzu kuzu gelecekler" ifadesi için Bahçeli, "Eğer sen kuzu kuzu diyorsan, milletim bana yetki verdiği zaman bozkurt gibi kaçak saray girerim gereğini yaparım" dedi.

"BU ZAVALLILAR TÜRK MİLLETİNİN VARLIĞI İÇİN YÜCELMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEKLİFE KARŞI HAYIR DİYENLERDEN BİR ÖRNEK NİYE VEREMİYORLAR?"

Bahçeli, kendisinin bazı çevrelerce "Mr. No" olarak nitelendirilmesine tepki göstererek, "Mr. No eleştirileri için bunu söyleyenler Türk milletine karşı saygısızlık yapıyorlar. Bu zavallılar Türk milletinin varlığı için yücelmesi için her türlü teklife karşı hayır diyenlerden bir örnek niye veremiyorlar? Çok sayıda örneği var Milli Mücadele Dönemi öncesi ve Milli Mücadele Dönemi'nde. Milliyetçi Hareket Partisi'ne bu yakıştırmalar edepsizliktir. Bu bizim yüksek kararlılığa sahip olmamızı ifade eden davranışları sahiplenmemize vesile olur. Onun için herkes haddini bilsin" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler