’’Bayrağın göndere çekilme’’ anını dinledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Bağlar Fatih İlköğretim Okulu'nda teröristlerin indirdiği bayrağı öperek göndere çeken Uğur Saraç, Mehmet Duruk ve Emirhan Rezbiç ile sohbet etti, yaşanan olayı birinci ağızdan dinledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan,

’’Bayrağın göndere çekilme’’ anını dinledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Bağlar Fatih İlköğretim Okulu'nda teröristlerin indirdiği bayrağı öperek göndere çeken Uğur Saraç, Mehmet Duruk ve Emirhan Rezbiç ile sohbet etti, yaşanan olayı birinci ağızdan dinledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 81 ilden gelen vatandaşların katıldığı 29 Ekim resepsiyonu verdi. Sosyal medyada örnek davranışlarıyla yer alan vatandaşlarla resepsiyonda görüşen Erdoğan, Türkiye'nin yakından tanıdığı sürpriz isimlerle tek tek sohbet etti.

İlk olarak Kuşadası Körfezi açıklarında 30 kişinin bindiği balıkçı teknesi alabora olduktan sonra 1,5 yaşındaki bebeği kurtaran balıkçı Recep Evran ve arkadaşları ile sohbet eden Erdoğan, olayın detaylarını kahraman balıkçılardan dinledi. "Kurtarılan yavru nerede?" diye soran Erdoğan'a bebeğin ailesine teslim edildiği söylendi.

"ONLAR YAKIYORDU, BİZ ELLERİNDEN ALDIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Diyarbakır Bağlar Fatih İlköğretim Okulu'nda teröristlerin indirdiği bayrağı öperek göndere çeken Uğur Saraç, Mehmet Duruk ve Emirhan Rezbiç'le sohbet ederek, yaşanan olayı dinledi. Miniklere "Bayrak yırtılmış mıydı?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Onlar yakıyordu, biz ellerinden aldık ve bayrağı astık" karşılığını aldı.

25 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan askerleri almak üzere yola çıkan ambulansta görev yapan, sağlık çalışanı Emine Sönmez'den yaşanan olayı eşi Emine Erdoğan ile birlikte dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde terörle mücadele etmek amacıyla silah altına alınması için dilekçeyle Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) müracaat eden 74 yaşındaki Süleyman Aksu ile sohbet etti.

"BAŞKOMUTAN'IN YANINA GELDİM, YETER Kİ SEN BANA EMRET"

Renkli anların yaşandığı sohbette Aksu, esas duruşta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Başkomutanın yanına Maraş'tan geldim. Yeter ki sen bana emret" diyerek seslendi.

Yozgat'ta yolda bulduğu yaralı köpeği acil servise götüren ilkokul 2. sınıf öğrencisi Ömer Faruk ve annesiyle de sohbet eden Erdoğan, minik Ömer için "Yaralı köpeği kucağına alıp hastaneye götüren adam" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la beraber Eskişehir'de bir apartmanın yedinci katından düşen 4 yaşındaki Ecrin Esen'i havada yakalayarak hayatını kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Eşi Emine Erdoğan Şükrü Deniz'e "Kimisi öldürmeye çalışıyor, kimisi de hayat kurtarıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın sohbet ettiği isimler arasında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde işyeri önünde bulduğu ve hacca gidecek olan Mustafa ile Havva çiftine ait 4 bin Euro, 3 bin 200 lira para bulunan cüzdanı polis merkezine götürerek sahibine teslim edilmesini sağlayan fırıncı Dinçer Ünal da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset