Başkent’ten Taşkent’e ! Başbakan baba ocağında

Başbakan Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'nın Taşkent ilçesinde ziyaretlerde bulundu.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Taşkent ilçesine gelişinde ilçe girişindeki çeşmeden su içti, eşi Sare Davutoğlu ile yol kenarında kurulan tezgahlardan alışveriş yaptı. Kurban B

Başkent’ten Taşkent’e ! Başbakan baba ocağında

Başbakan Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'nın Taşkent ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Taşkent ilçesine gelişinde ilçe girişindeki çeşmeden su içti, eşi Sare Davutoğlu ile yol kenarında kurulan tezgahlardan alışveriş yaptı. Kurban Bayramı'nı kutladığı esnafı selamlayan ve kısa süreli sohbet eden Başbakan Davutoğlu, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı'yı da ziyaret etti. Belediye önünde bekleyen vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılanan Davutoğlu, tokalaştığı ilçe halkının bayramlarını da kutladı. Buradakilere hitap eden Ahmet Davutoğlu, sıla-i rahim yapmak, bekleyenlerin gözlerindeki ışıktan, yüreğindeki muhabbetten, Kıble Kayası'nın dik duruşundan güç almak için Taşkent'e geldiklerini dile getirdi. Davutoğlu, güzel bir başlangıç için ata diyarından destur almaya geldiklerini kaydetti.

"YENİ TÜRKİYE İDEALİ DE HİÇBİR ZAMAN YOK OLMAZ"

Kurban Bayramı'nın ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde Birleşmiş Milletler toplantılarına katıldıktan sonra tekrar yollara revan olup meydanlara çıkacaklarını, milletle buluşacaklarını aktaran Başbakan Davutoğlu, alandakilerin "Dik dur eğilme, Taşkent seninle" sloganına, "Taşkentliler şu Kıble Kayası eğilir mi? Kıble Kayası eğilmezse, Kıble Kayası'nın dibinde yetişen sizden biri, Davutların Ahmet eğilir mi? Kıble Kayası nasıl eğilmezse, sultan suyu nasıl serinliğini, soğukluğunu, çelikliğini kaybetmezse, bizim yüreğimizdeki iman, bizim zihnimizdeki yeni Türkiye ideali de hiçbir zaman yok olmaz, eksilmez, gücünden hiçbir şey kaybetmez" karşılığını verdi.

"TEK BAŞINA AK PARTİ İKTİDARIYLA YENİ TÜRKİYE'YE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"

Arife günü sadece selam vermek için geldiği Taşkent'te gösterilen coşkunun bile 1 Kasım'ın habercisi olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, Taşkent'ten ve Konya'dan yeni bir rekor beklediklerini söyledi. "Türkiye'de inşallah 1 Kasım günü tekrar tek başına AK Parti iktidarıyla yeni Türkiye'ye birlikte yürüyeceğiz" diyen Davutoğlu, konuşmasını, "Allah, kardeşliğimizi daim eylesin. Allah, Kıble Kayası gibi dik ve vakur olan başımızı hiç eğdirmesin. Allah, sultan suyundan içen Sultan Alaaddin Keykubat'ın emanetine sahip çıkmayı bize nasip eylesin" şeklindeki duasıyla tamamladı.

Daha sonra ilçe mezarlığına geçerek babası Mehmet Davutoğlu ile akrabalarının mezarlarını ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, ardından akrabalarına ve doğduğu eve de uğradı.

Başkent’ten Taşkent’e ! Başbakan baba ocağında

Başkent’ten Taşkent’e ! Başbakan baba ocağında

Başkent’ten Taşkent’e ! Başbakan baba ocağında

Başkent’ten Taşkent’e ! Başbakan baba ocağında

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler