"Başkanlık sistemi Meclis açıldıktan sonra konuşulur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 1 Kasım seçimlerinin ardından geldiği Nevşehir'de partililere ve vatandaşlara teşekkür etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, 1 Kasım seçimlerinde Nevşehir'de 3 milletvekili

"Başkanlık sistemi Meclis açıldıktan sonra konuşulur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 1 Kasım seçimlerinin ardından geldiği Nevşehir'de partililere ve vatandaşlara teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, 1 Kasım seçimlerinde Nevşehir'de 3 milletvekili kazanılmasıyla birlikte burada partililere ve vatandaşlara teşekkür etti. Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde partililer ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ı burada, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider karşıladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş programa geçmeden önce ise gazetecilerin sorularını cevapladı. 1 Kasım seçimleri Türkiye'nin zaferidir. Milletimizin zaferidir. Allah'ın lütfettiğini önemli bir başarı diye düşünüyorum diye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, başkanlık sistemi konusunda ise CHP'nin meclis açılmasının ardından destek vereceğini seçim çalışmalarında açık açık söylediğini ifade etti. Ataş, "Şuanda başkanlık sistemi tabi önümüzde ki süreçte tartışılır, konuşulur. Ama şuanda CHP seçimlerden önce verdiği sözde durursa, meclis açıldıktan sonra anayasa değişikliği ile ilgili talepleri, istekleri doğrultusunda bir dönüş yapmazsa çalışmaya katkı sağlarsa 2011 genel seçimlerinden sonra maalesef anayasa çalışmaları noktasında biliyorsunuz bir uzlaşma sağlanamamıştı. Ama Sayın Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları esnasında anayasa değişikliğinin her türlüsüne evet sözünü vermişti. Meclis açıldıktan sonra bunlar oturulur, konuşulur. Türkiye'nin geleceği ile ilgili anayasa değişiklikleriyle ilgili yapılacak değişikliklerde Türkiye'nin menfaatine olacak her çalışma yapılır. Dolayısıyla bunun içerisinde başkanlık sistemi de olur diğer demokratikleşme yolunda ki adımlarda atılır. Türkiye çünkü 1980 anayasasıyla yoluna devam etmesi mümkün değil. Şiddetle anayasa değişikliğine ihtiyaç var. O değişikliğin içerisinde bunların hepsi değerlendirilir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş daha sonra ise partilere 1 Kasım seçimlerinin ardından elde edilen başarıdan dolayı bir teşekkür konuşması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler