Başbakan'dan flaş "Başkanlık" çıkışı"

Başbakan Binali Yıldırım çok konuşulacak bir çıkış gerçekleştirdi. "Anayasa ne söylerse söylesin " diyen Yıldırım " Başkanlık sistemini bu ülkeye getireceğiz" ifadelerini kullandı   AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından

Başbakan'dan flaş "Başkanlık" çıkışı"
Başbakan Binali Yıldırım çok konuşulacak bir çıkış gerçekleştirdi. "Anayasa ne söylerse söylesin " diyen Yıldırım " Başkanlık sistemini bu ülkeye getireceğiz" ifadelerini kullandı
 
AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
Vatandaşa hizmet yapmazsan vatandaş dersini verir. Ak Parti'nin bugünlere gelmesinin arkasındaki en önemli şey 'Millet ne derse onu yaparım' demesidir. Milletin derdini sormayanın artık bu ülkenin idaresinde yeri yok. Demokrasi milleti kendisine benzetmek değil, millet neyse sen de o olacaksın.
 
Cumhurbaşkanını halkın seçmesi demokrasi tarihimizde bir dönüm noktasıdır. 21-22 milyon oy alan bir cumhurbaşkanı 'Ben işe karışmam' diyebilir mi? Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak  siyasi sorumluluğu doğmuştur. Yeni anayasa ile sistemin yolunu açma zamanıdır.
 
İstiyoruz ki yeni anayasa rakiplerimizin de bir katkısı olsun. Biz bunu istiyoruz. Onun için defalarca çağrı yaptık. Hatta vekil hesabını da bıraktık, herkes söyleyeceğini söylesin... Ama günün sonunda baktık ki bunların niyeti başka. Daha fazla beklemek bu millete haksızlık olur. AK Parti olarak 78 milyonun bir ferdini bile dışarıoda bırakmayacak bir anayasa teklifini getireceğiz. Ondan sonra karar Meclis'indir. İnanıyorum ki bu Meclis savaş şartlarında bile bugünkünden daha güzel anayasasını yapan bu Meclis tarihi sorumluluğu en iyi şekilde yapacaktır. Diyelim ki olmadı, adres yine millettir. Her zaman siyasetin çözüm üretemediği yerde çare millettir, sandıktır. Başkanlık sistemini bu ülkeye getireceğiz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset