Başbakan Yıldırım: Cinsel değil siyasi istismar!

Yıldırım'dan cinsel istismar önergesiyle ilgili flaş açıklama

Başbakan Yıldırım: Cinsel değil siyasi istismar!
Başbakan Binali Yıldırım Okan Üniversitesi'nin açılışında konuştu. 

Yıldırım, "Çocuk yaşta evlilikler bu günlerde çok konuşuluyor. Burada kanayan bir yara var. 3 bin mağdur kişi seçim kampanyalarımızda her gün önümüze çıktılar. Muhalefetin de önüne çıktı. Sorun söylemezler ama. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı tamamen siyasi istismar." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

AK Parti'nin 'cinsel istismar' suçuna ilişkin önergesi

Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. Üç bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar."

"Sağlıkta son 14 yılda büyük değişim geçirdik"

 "Sağlık ve birlik; ikisi de ülkemiz için hayati  öneme sahip. sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor ama 'sağlık olsun' demekle de  sağlık olmuyor. Gereğini yapmak lazım. Sağlıkta son 14 yılda çok büyük değişim ve  dönüşümü Ak Parti iktidarları, hükümetleri ile gerçekleştirdik. Bizim yaptığımız  sağlıktaki dönüşüm, bugün gelişmiş ülkelerin birçoğunda yok."

"Daha çok üniversite açacağız"

 "Biz göreve başladığımızda Türkiye'de 76 tane  üniversite vardı. Daha sonra bu sayı 200'e kadar, 196'lara kadar çıktı ama bu  alçak FETÖ terör örgütünün üniversiteleri... O zaman biz üniversite kuruyorlar  dedik, teşvik ettik ve üniversite kuran herkese yardımcı olduk. Onları kapattık  ama bugün onlar kapanmış olmasına rağmen 189 üniversitemiz var. Daha geçtiğimiz  1,5 ay içerisinde 7 tane yeni üniversite kurduk. Önümüzdeki bir ay içerisinde de  belki bir o kadar daha üniversite açacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset