Başbakan Yardımcısı Yılmaz: "Yatırımcıyı çekmek için.."

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yatırımcı güveni kurumsal sektör için finansal ihtiyaçları sağlamada anahtar niteliğindedir. Yatırımcıyı çekmek için, şirketler Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne sahip olmalılar" dedi.Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Ekonomik İşb

Başbakan Yardımcısı Yılmaz: "Yatırımcıyı çekmek için.."

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yatırımcı güveni kurumsal sektör için finansal ihtiyaçları sağlamada anahtar niteliğindedir. Yatırımcıyı çekmek için, şirketler Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne sahip olmalılar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü sekreteri Angel Gurria ile "Kurumsal yönetim İlkeleri'ni tanıttılar. Başbakan Yardımcısı Yılmaz, G20 sermaye pazarı için finansal enstrümanların genişletilmesine çalıştığını belirterek, "Yatırımcı güveni kurumsal sektör için finansal ihtiyaçları sağlamada anahtar niteliğindedir. Yatırımcıyı çekmek için, şirketler Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne sahip olmalılar. Kurumsal şirketler için güven sağlamak için dürüstlük ve disiplin önemlidir. Şirketler uluslar arası kabul gören uzun vadeli yatırımcıyı çekmek için Kurumsal yönetim sahip olması gerekiyor. Türkiye, kurulsal yönetim İlkeleri'nin doğru çalışan sermaye piyasası için gerekli olduğunu düşünüyor" dedi.

Gurria, Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 2008 krizinden sonra ilk defa yayınlandığına dikkat çekerek, hisse sahibi olanlar, şirket sahibinin sorumlulukları, kurumsal hissedarlar gibi konuların ele alındığını belirtti. Gurria, "Bugünlerde büyük değişimler yaşanıyor. Yatırım için güven gerekiyor. Güçlü bir Kurumsal yönetim güven verir. Kurumsal Yönetim İlkeleri'ni uygulayan ülkeler yatırımcıyı çekerler" ifadelerini kullandı.

Gurria, Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin ahlaki çöküntüye ile ilişkisiyle ilgili olarak, "Hesap verebilme, rapor verme zorunluluğu, Şeffaflık, İyi yönetim ahlaki çöküntünün düşmanıdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler