Başbakan Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin ilk kurucu MKYK'sının AK Parti'yi iktidara taşıyan MKYK olduğunu belirterek, "Biz, zaferlerle sınavları bir arada gören yüreğinin bir yarısında zaferi diğer yarısında her an kendi nefsiyle mücadele edilmesi gereken s

Başbakan Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin ilk kurucu MKYK'sının AK Parti'yi iktidara taşıyan MKYK olduğunu belirterek, "Biz, zaferlerle sınavları bir arada gören yüreğinin bir yarısında zaferi diğer yarısında her an kendi nefsiyle mücadele edilmesi gereken sınavı görerek yürüdüğümüz zaman yüreğimizin terazisi hak ettiği yere oturur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti Kurucuları ve Kuruluşundan bugüne Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeleri" ile yemekte bir araya geldi. Davutoğlu, "Sürekli muhasebeyle yaşayan bizler 5. büyük kongre vesilesiyle nereden nereye geldiğimiz bir kez daha tefekkür edip, elimizdeki kıymetli hazinenin kolay muhafaza edilmediğini ve muhafazası için de önde gidenler gibi ter dökmek gerektiğini hatırlamak durumundayız. 14 Ağustos 2001'de, Partimizin ilk tohumları atıldığında Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkan ve lideri olarak yaptığı konuşmadaki vurguladığı ana ilkeler hala fikri ve siyasi köşe taşlarımızı oluşturuyor. Bazen 14 yıl uzun bir süre gibi gelebilir. Tarihe nasıl baktığımıza bağlı, eğer tarihi kısa süreli bir mücadelenin siyaseti 1-2-3-5 dönemlik gayretin sonuç getirmesi gereken faaliyet olarak değerlendirirseniz uzun bir süredir 14 yıl ama eğer 14 asırı dolduran inancımızın ve bin yıla yaklaşan Anadolu medeniyetindeki tecrübemizin önümüzdeki asırlara gidecek çizgisi olarak AK Parti hareketini tanımlarsak 14 yıl kısa bir süredir. AK Parti hareketimizin tohumları ne kadar derine doğru inerse toprakta, yükselecek olan çınar o kadar semaya yükselir. Eğer kısa dönemli küçük hesaplar içinde olmuş olsaydılar, bu hareketin geride bıraktığı 14 altın yıla ulaşmak mümkün olmazdı. Birçok siyasi hareket gibi AK Parti hareketi de kısa zamanda enerjisini kaybedebilir ve karşılaştıkları zorluklar karşısında hemen bazı sıkıntılarla kendi iç enerjisini tüketebilirdi. Hamdolsun kurucular kurulu üyelerimiz öylesine güzel bir tohum atmışlar ki burada olmayanları da hürmetle selamlıyorum. Onlar önden yürümemiş olsalardı daha sonra gelenler yapılmaz denilen işleri yapılır kılamazlardı" dedi.

"MUHALEFETTEN İKTİDARA YÜRÜYÜŞ HEM BİR ZAFER YÜRÜYÜŞÜDÜR HEM BİR SINAV YÜRÜYÜŞÜDÜR"

AK Parti'nin ilk kurucu MKYK'sının AK Parti'yi iktidara taşıyan MKYK olduğunu belirten Davutoğlu, "Muhalefetten iktidara yürüyüş hem bir zafer yürüyüşüdür hem bir sınav yürüyüşüdür. Eğer onu sadece bir zafer yürüyüşü olarak görüp sınav boyutunu ihmal edersek bir müddet sonra hareketimizin içindeki ahlaki zemin kaymaya başlayabilir. Biz, zaferlerle sınavları bir arada gören yüreğinin bir yarısında zaferi diğer yarısında her an kendi nefsiyle mücadele edilmesi gereken sınavı görerek yürüdüğümüz zaman yüreğimizin terazisi hakettiği yere oturur. Sadece zaferlerle yürüyenler, sınavları unutanlar bir müddet sonra o zaferlerin kibri içine girebilirler ya da sınavların ürpertisi içinde yaşayıp zafer yolunda yürümekte tereddüt gösterenler bir müddet sonra aciziyete düşebilirler. Bizim kurucu MYKY'mız Kurucu Genel Başkanımızın liderliğinde bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede bir zafere ama yeni sınavların önünü açan bir zafere öncülük ettiler, onlara da tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Partinin kurulduğu günden bu yana oluşturulan MKYK'ların karşılaştığı zorluklar hakkında bilgi veren Davutoğlu, dördüncü MKYK'nın bugün de görev yaptığını ve bu MKYK'nın Cumartesi gününe kadar görev yapacağını anlattı. Davutoğlu, bir önceki MKYK'nın da zaferlerle anılan döneminden sonra sınavlarla karşı karşıya kalan MKYK olduğuna dikkati çekerek, Gezi olaylarının bu dönemde yeni bir türbülansı önlerine getirdiğini söyledi. Davutoğlu, birlikte omuz omuza onurlu bir dönemi birlikte taşıdıkları arkadaşlarına teşekkür ettiğini ifade etti.

"1 KASIM SEÇİMLERİNDE İNŞALLAH HEM TÜRKİYE'DE HEM DÜNYADA YANKILANACAK"

"7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını hep beraber doğru değerlendirirsek ve önde gidenlerin açtıkları çığırın ayak izleri üzerinden doğru bir istikamette geleceğe azim ve kararlılıkla yürürsek Allah'ın izniyle yeni bir zafer önümüzdedir" diyen Başbakan Davutoğlu, "Bu zaferlerden biri de 1 Kasım seçimlerinde inşallah hem Türkiye'de hem dünyada yankılanacak. Sadece seçime hazırlanmıyoruz, her birimizin bunun farkında olması lazım. Siyasi hareketler ülke kaderiyle bütünleşmişlerse eşzamanlı hareket ediyorlarsa kimsenin şahsi hesap yapma hakkı yoktur. AK Parti hareketi Türkiye'nin kaderi ile örtüşmüş bir siyasi harekettir. Bugün AK Parti'de birlik ve dirlik Türkiye'de de birlik ve dirlik anlamına gelir. Eğer, son 12 yıl içinde Türkiye'de bir yükseliş yaşanmışsa bunda AK Parti'nin birliğinin ve beraberliğinin MKYK'sıdır, sağlam bir dirayetle ve tam bir fedakarlıkla çalışması sonucudur. Geriye tatlı bir hatıra tarihte bırakmak için sadece yürümüyoruz. Geleceğe sağlam bir bina inşa etmek için de yürüyoruz. Sağlam bir bina inşası ancak temellerin sağlam olmasıyla gerçekleşebilir. Büyük zaferler yaşayan hareketlerin temelleri konusunda emin olmadıkları dönemde neler yaşayabildiklerini, son demokrasi tarihimizin birçok örneğinde görüyoruz. Bizler her şeyden önce sağlam atılan temelleri korumak ve onun üzerinde sağlam bir bina inşa etmekle yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN 12 EYLÜL'DE YAPACAĞI OLAĞAN BÜYÜK KONGRE

AK Parti'nin 12 Eylül'de yapacağı Olağan Büyük Kongresi için hazırlıkların sürdüğüne işaret eden Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki cumartesi günü gerçekleştireceğimiz 5. Olağan Büyük Kongre, yeni sıçramaların, yeni inşanın ve Türkiye'yi 2023'e, yüzüncü yıla, taşıyacak yeni büyük hamlelerin önünü açacaktır. Biz geriye dönüp baktığımızda bazen unuttuğumu bir 14 yılın serüvenini sizlere az ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştım. Önümüzdeki 14 yıl ne getirir hesap ediniz ama şundan emin olunuz geçmiş 14 yıl ne kadar zor sınavlar getirmişse önümüzdeki 14 yıl da zor sınavlar getirecek. Bu coğrafyada yaşamak bir nimettir ama bu nimetin bir bedeli vardır ve bu bedeli ödemekten kaçınanlar, o bedelin hakkını veremeyenler de bu coğrafyada bu mekanda ayakta duramazlar" şeklinde konuştu.

Bölge ülkelerde yaşanan gelişmelere değinen Başbakan Davutoğlu, "Bütün bu ateş çemberi içinde biz ülkemizin huzuru, sükunu, güvenliği ve en önemlisi de vatandaşlarımızın onuru, izzeti için AK Parti hareketi olarak her zamankinden daha kararlı, emin, daha fazla çalışmak durumundadır. Bu vesileyle bir kez daha geçmişteki hizmetleri dolayısıyla kurucular kurulu üyelerimize, MKYK üyelerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yeni kongremizle birlikte göreve başlayacak MKYK üyesi arkadaşlarımızın bütün bu birikim üzerinde en sağlam bir temelde daha iyi bir siyaset daha iyi bir Türkiye ve dünya inşası için çalışacağından eminim. Allah yolumuzu hayır eylesin. Menzilimizi hayır eylesin. 5. Olağan Büyük Kongremizi de nice olağan büyük kongrelerin önemli bir aşaması olarak hayırlara vesile kılsın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler