Başbakan açıkladı: 1 yılda 12 bin 542 kişi

Kamuya ataması yapılacak 855 şehit yakını ve gazi için iş kurası çekildi. Kura çekimini yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü atamalarla birlikte son bir yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasının yapıldığını söyledi. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen tö

Başbakan açıkladı: 1 yılda 12 bin 542 kişi
Kamuya ataması yapılacak 855 şehit yakını ve gazi için iş kurası çekildi. Kura çekimini yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü atamalarla birlikte son bir yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasının yapıldığını söyledi.
 
Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen törene Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, iki bayramı bir arada yaşatabilmek amacıyla bakanlıkların koordinasyonuyla bu atama kurasını gerçekleştirme kararı verdiklerini belirterek "Şehitlerimiz bizim için her an hatırlandığında ona kendimizi borçlu hissettiğimiz, bütün varlıklarını bizim için feda etmiş yüce insanlardır. Bütün şehitlerimiz azizdir, Allah onlara rahmet eylesin. Gazilerimiz aynı şekilde bir büyük mücadelenin içinde, büyük fedakarlıklarla bu mücadeleye girmiş en şerefli unvanı hak etmiş değerli kardeşlerimizdir. Bizim onların yakınları için atacağımız adım bir lütuf değil, ulvi bir görevdir. Bir taraftan yoğun bir siyasi tempo içinde yeni bir hükümet çalışmasını yürütürken, diğer taraftan da bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimini gerçekleştirme kararını almaktan da büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Son bir yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Bugün 855 kardeşimizi daha buradan iş sahibi olarak göndereceğiz. Bu kardeşlerimiz arasında 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malülü, 124 gazi ve vazife malülü yakını, 32 memur vazife malülü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malül vatandaşımız, makine kimya endüstrisi kurumunda çalışan hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarından biri ve Soma ve Ermenek’te hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kardeşimizi atayacağız. Böylece 12 bin 542 sayısına ulaşmış olacağız.”
 
Konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte butona basarak kura çekimini yaptı. Davutoğlu, kurada ismi çıkan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler