Balta sandığa çağırdı

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, referandum çalışmalarını Trabzon’un Ortahisar ve Beşikdüzü ilçelerinde sürdürdü. 

Balta sandığa çağırdı
“AVRUPA NEDEN HAYIR DİYOR?”

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, parti teşkilatı ile birlikte vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye özen gösteren Milletvekili Balta, Trabzon’un Ortahisar ve Beşikdüzü ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek yeni sistemin kazanımlarını kendilerine anlattı. İlk olarak Ortahisar ilçesi Değimendere mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Balta “ 16 Nisan akşamı 'evet' çıkmasıyla vesayet sisteminin son bulacaktır.  Biraz geçmişe bakalım, 1950 yılında çok partili hayata geçtik. 1960 darbe, 1971 muhtıra, 1980 darbe, 28 Şubat darbe, 15 Temmuz darbe. 67 yılda 5 darbe yaşadık. Türkiye'de 13 yılda bir darbe olmuş. El insaf. Referandumdan evet çıktığı takdirde cumhurbaşkanını da meclisi de halk seçecek tek söz sahibi meclis olacak. Buradan darbe çıkmaz. Bakanız Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, Avrupa hayır diye kampanyaları yapıyor ülkelerinde. Almanya neden devlet televizyonlarında hayır kampanyaları yürütüyor. Onlar biz çok güçlü olalım diye mi bunları yapıyorlar. Biz çok kalkınalım zenginleşelim diye mi bunu yapıyorlar. Neden yaptıkları apaçık ortadır. Artık güçlü bir Türkiye var. Ellerinde oyuncak etmek istedikleri Türkiye yok artık.  Oyuncaklarını ellerinden aldık. Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir Türkiye var. Şimdi bunu yeni sistemle daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi.



“DAHA HIZLI KOŞAN BİR TÜRKİYE İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEĞİZ”
Daha sonra Beşikdüzü ilçesinde esnafları ziyaret eden Milletvekili Balta “ 16 Nisan'da yapılacak referandumda sunulan anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği olmadığını, bunun bir sistem değişikliği olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Cumhuriyet rejimi yerli yerinde duruyor, duracak. Meclis yasama görevini, hükümet ülke yönetimi, yargı da yargısal görevini daha net çizgilerle belirlenmiş, görevlerini icra edecekler. Her bir organın görevi, yetkisi ve hizmetinin sınırları belirginleşmiş olacak. Bu referandumla Türkiye’nin istikrarını gelişmesinin ve güvenliğinin de önü açılacaktır. Krizlerin önüne geçmek gerekir. Krizlerin memleketin gelişmesini, büyümesini, huzurunu bozucu olaylarla meşgul olmanın önüne geçilmesi gerekir. Artık referanduma 2-3 gün kaldı. Siyasi tercihte bulunmak için sandık başına gitmiyoruz. Biz 16 Nisan’da güçlü bir Türkiye için sandık başına gidiyoruz. Hep birlikte yüklerinden arınarak, daha hızlı koşan bir Türkiye için sandık başına gideceğiz. 16 Nisan hepimizin birleşeceği gündür. 15 senedir iktidarımızda ülkeyi bütünleştirmek, bütünleştirmek için çalıştık. Dağdaki teröristler mi bu ülkeyi birleştirip, bütünleştirmeye çalışıyor, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli mi bu ülkeyi bütünleştirmek istiyor. Bunu iyi düşünelim. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet, karamız evet.”  diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset