Bakan Soylu’dan HDP sözcüsüne sert cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP sözcüsünü eleştirdi.

Bakan Soylu’dan HDP sözcüsüne sert cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP sözcüsünü eleştirerek, "Vatandaşın, valisiyle buluşması nerede bu ülkede bir kabahat, suç teşkil ettiği bir durum oluştu. Terörün diliyle konuşan siyasetçiler maalesef Türkiye’de meşruiyet alanı üzerinden bir gayrimeşru alan oluşturmak için çaba sarf etmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum’da düzenlenen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’na katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada Bakan Soylu, isim vermeden HDP sözcüsünün "Anadolu’da seçim kampanyası kamu görevlileri eliyle yürütülmektedir" şeklindeki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Şırnak Valisi’nin bir siyasetçi tarafından tehdit edildiğini belirten Soylu, "Ben dün dinlemek şanssızlığına uğradım. Yine terör diliyle konuşan bir siyasetçi, Şırnak valimizi tehdit ediyor. Niye? Köylere ziyarete gitti diye. Şırnak Valiliğinin resmi sitesinde gittiği köylerin ziyareti var. Bir halk, vatandaş, valisiyle buluşmasının nerede bu ülkede bir kabahat, suç teşkil ettiği bir durum oluştu. Tam tersi buluşmaması, gitmemesi kabahat. ama terörün diliyle konuşan siyasetçiler maalesef Türkiye’de meşruiyet alanı üzerinden bir gayrimeşru alan oluşturmak için çaba sarf etmektedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset