Bakan Kılıç: "Terörist teröristtir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bizim için teröristin iyisi kötüsü, orada olanı, burada olanı yoktur. Norveç'teki teröristle başka yerdeki teröristin farkı yoktur. Terörist teröristtir. Terör kelimesinin önüne veya arkasına hiçbir dinin ismi k

Bakan Kılıç: "Terörist teröristtir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bizim için teröristin iyisi kötüsü, orada olanı, burada olanı yoktur. Norveç'teki teröristle başka yerdeki teröristin farkı yoktur. Terörist teröristtir. Terör kelimesinin önüne veya arkasına hiçbir dinin ismi konulamaz. Dinimizin veya başka dinlerin adlarının terörle yan yana anılmasını kabul etmiyoruz" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen "Direnişin Sembolü İstiklal Destanının Adı Çanakkale" konulu mektup yarışmasının ödül törenine katıldı. Necmettin Erbakan Konferans Salonu'nda düzenlenen törendeki konuşmasına kompozisyonları kaleme alan gençlere teşekkür ederek başlayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu kompozisyonları kaleme alan tüm genç kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Çok güzel konuşmalar ve değerlendirmeler oldu. Değerli kardeşlerim, ben de size burada metin üzerinden konuşacaktım. Ama buraya geldiğimde sizleri görünce artık bu metinin yerine farklı konularda sizlerle bazı tecrübelerimi paylaşıp, ondan sonra ödüllerini bekleyen değerli kardeşlerime ödüllerini vermek istiyorum" diye konuştu.

"DEĞERLİ GENÇ KARDEŞLERİMİZ BEŞ YÜZ BİN MEKTUP YAZMIŞTI"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Ecdada Mektup" Yarışması hakkında bilgiler de veren Bakan Kılıç, "Geçen yıl Çanakkale Zaferinin 100. Yılında, Bakanlığımız nezdinde yapılan Ecdada Mektup Yarışması'nda değerli genç kardeşlerimiz beş yüz bin mektup yazmıştı. Onları kitap haline getirdik ve onlardan siz değerli kardeşlerimizin de faydalanmasını istiyorum. O mektupları yazan kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Bu tür programlar uzundur ve konuşmalar olur. Ödül alan gençlerimizde sabırsızlanmakta haklılar ama sizlerle biraz hasbi-al etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, "DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR" DEDİĞİ ZAMAN…"

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Bakan Kılıç, "Değerli kardeşlerim bizim medeniyetimiz, çok derin bir medeniyettir. Kadim medeniyetimiz derken biz, aslında bunu kastediyoruz. Bu günlere gelen yolumuz, bugüne gelen mücadelemiz, bugüne gelen tecrübelerimiz ve bundan bin dört yüz yıl önce başlayan bir yürüyüşün devamıdır. Bugün temsil ettiğimiz değerlerin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Birleşmiş Milletlerdeki konuşmasında "Dünya Beşten Büyüktür" dediği zaman, ne demek istediğini, ne anlattığını, neyi dile getirdiğini iyi bilmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KORKMUYORUZ, GÜCÜMÜZÜ HANGİ DEĞERLERDEN ALDIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olaylarına değinerek "korkmuyoruz" diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün dünyada yaşanmakta olan büyük sıkıntılar var. Bir takım kendilerini insan olarak tabir eden, ama yaptıklarının insanlıkla hiçbir alakası olmayan teröristler var. Masum insanları öldürmekle, şehit etmekle ve gazi etmekle bir amaca hizmet ettiklerini düşünen bu caniler dünyanın her yerinde insanların canına kıyıyorlar. Belçika'da hayatını kaybedenlere taziyelerimizi sunuyoruz. Ülkemizin yer yerinde şehit olan, gazi olan değerli emniyet güçlerimizi de minnetle anıyoruz. Ama bunu gerçekleştiren canilere de onların arkasında duranlara da şunu söylüyoruz biz hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız. "Korkma" sözüyle başlayan bir İstiklal Marşımız var. Biz korkmuyoruz gücümüzü hangi değerlerden aldığımızı çok iyi biliyoruz."

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında gençlere seslenerek,"Bugün belli sorumluluk makamlarında olan bizleriz. Ama yarın burada sizler olacaksınız. İşte o zaman tüm dünyanın gözünün içine bakarak yanlışları dile getirmekten korkmayacaksınız, insan hakları için ortaya çıkmanız gerektiği zaman korkmayacaksınız" dedi.

"BİZİM BEYANNAMEMİZ 1400 SENE ÖNCE YAZILDI"

Bakan Çağatay Kılıç insan hakları beyannamesinin Peygamber Efendimizin bizlere bıraktığı "Veda Hutbesi" olduğunun altını çizerek, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi dünyada önemli beyannamelerden biridir. Ama bizim beyannamemiz 1400 sene önce yazıldı. Peygamber Efendimizin "Veda Hutbesi" bir insan hakları beyannamesidir. Herkesin hakkının teslim edildiği, herkesin hakkının olduğu bir veda hutbesidir, anlamını iyi anlayın" diye konuştu.

"DİNİMİZİN VEYA BAŞKA DİNLERİN ADLARININ TERÖRLE YAN YANA ANILMASINI KABUL ETMİYORUZ"

Gençlere, "Milletimizin ne büyük bir millet olduğunu iyi anlayın" diyen Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de şehit olanların anısı için kaleme anılan "Çanakkale Şehidi'ni iyi anlayın. Neyin dile getirilmeye çalışıldığını bu milletin, ne büyük bir millet olduğunu iyi anlayın. Bizim için teröristin iyisi kötüsü, orada olanı, burada olanı yoktur. Norveç'teki teröristle başka yerdeki teröristin farkı yoktur. Terörist teröristtir. Ülkemizin, milletimizin, medeniyetimizin sorumluluğunu taşıyan siz gençlerden şunu özelikle rica ediyorum. Terör kelimesinin önüne veya arkasına hiçbir dinin ismi koyulamaz. Tekrarlamaktan zul duyduğum İslami terör kelimesini ve tanımını reddediyorum. Sizin de en üst seviyede haykırarak reddetmeniz gerekiyor. Dinimizin veya başka dinlerin adlarının terörle yan yana anılmasını kabul etmiyoruz. Buna karşı mücadelemizi tüm dünya olarak sürdürmemiz gerekiyor."

"TERÖR KELİMESİNİN ÖNÜNE VEYA ARKASINA HİÇBİR DİNİN İSMİ KOYULAMAZ"

Dünyadaki her insanın kendileri için önemli olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Çünkü, biz yaradılanı yaratandan ötürü severiz. Bir insanın katledilmesi, öldürülmesi bizim yüreğimizi sızlatır. Gençler sizlerden özellikle rica ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce dile getirmiş olduğu bir konudur. İslam alemi içerisinde olumsuzluklara karşı sesin yeterince yükseltilmemesi ile karşı karşıya kalmış olabiliriz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları, gençleri olarak sizin sesinizi her zaman çıkartmanız gerekiyor. Bu ülkenin nasıl kazanıldığını iyi kavrayacaksınız. Her ailede bu ülkenin istiklal savaşında bedel ödemiş birisi vardır. Benim ailemde de var. Adını taşıdığım Akif dedem var. Hem Çanakkale hem İstiklal Savaşı Gazisidir. Aynı zamanda bu millet hayatlarını ortaya koymaktan hiç çekinmeyen şehit ve gazilerin sizin tarafınızdan iyi hatırlanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZE KARŞI İHANET İÇERİSİNDE OLANLARIN KARŞISINA DA HİÇ ÇEKİNMEDEN DİKİLECEKSİNİZ"

Gençleri ülkeye ihanet içerisinde olanlara karşı uyaran Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

"Gençler, millete hizmet etmeyi kendinize şiar edineceksiniz. Ülkemize, bayrağımıza karşı ihanet içerisinde olanların karşısına da hiç çekinmeden dikileceksiniz. Ne paraleli ne dikeyi biz bunları kabul etmiyoruz. Devletimizin yapısı tektir ve bu ülkenin kanunları, kuralları bellidir. Yüzüncü yılımız 2023. Çalışacak, didinecek, kendinizi geliştireceksiniz. Mehmet Akif'in 6 lisan bildiğini, kendini yetiştirdiğini, farklı lisanlarda kendini ifade etme kabiliyeti olduğunu iyi değerlendireceksiniz. Üzerinizde büyük bir sorumluluk var. Ve bu sorumluluğu taşımak için sizleri yetiştirmeye inşallah muvaffak olacağız."

'VAKTİNİZİN TAMAMINI SOSYAL MEDYADA GEÇİRMEYİN'

Sosyal medya ve internet kullanımı ile ilgili de konuşan Bakan Kılıç, "Sosyal medyada tabi ki olacaksınız. Ama tüm vaktiniz, sosyal medyada geçirmeyin internet kullanımını en iyi şekilde öğreneceksiniz kullanacaksınız ama tüm vaktinizi asla ve asla internette harcamayın. Kitap kokusunu alın okuyun, kendinizi geliştirin, kitap yazacak hale getirin kendinizi. Milletimize hizmet edin. Millete hizmet ettiğiniz zaman milletimiz sizi en iyi şekilde taşır. Ailelerinize destek verin. Küçük yaştan itibaren sorumluluk başlar. Babanıza, annenizi eşinizi dostunuzu kardeşinizi bir tebessüm ettirmek dahi çok büyük bir hizmettir, bunu unutmayın" dedi.

"BU ÜLKEYİ BÖLMEYE VE TERÖR ESTİRMEYE ÇALIŞANLAR HİÇ BİR ZAMAN BAŞARIYA ULAŞMAYACAKLAR"

Çanakkale destanının önemine değinen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini söyle tamamladı:

'Özellikle Çanakkale'nin ne anlam geldiğini iyi hatırlayın. "Gazi Mustafa Kemal'in Çanakkale'de size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" dediği zaman onu anlayıp, o emri yerine getiren o kutlu askerlerin o kutlu ecdadın ne olduğunu iyi bilin. İnanıyorum ki bu ülkeyi bölmeye çalışanlar terör estirmeye çalışanlar sizin önünüzde hiç bir zaman başarıya ulaşmayacaklar. Siz onları her zaman başarısızlığa uğratacaksınız hakkınızı hukukunuzu, savunacaksınız her zaman demokrasi her zaman insan hakları çerçevesinde ve tarihinizden aldığınız güvenle."

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından mektup yarışmasında dereceye giren gençlere ödüllerini verdi. Mektup yarışmasında Rabia Edviye Recep birinciliği, Kübra Kaplan ikinciliği, Büşra Özentürk üçüncülüğü elde etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset