Bakan Kılıç: ’’Kapı kapı dolaşacağız’’

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim sürecinde kapı kapı gezerek, gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.Samsun TSO Eylül ayı olağan meclis toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kı

Bakan Kılıç: ’’Kapı kapı dolaşacağız’’

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim sürecinde kapı kapı gezerek, gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

Samsun TSO Eylül ayı olağan meclis toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da katılımıyla TSO Davut Altan Meclis Salonu'nda yapıldı. TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile TSO meclis üyeleri katıldı. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şu anda hepimizin içinde olduğu süreç malum seçim süreci var. Seçimlere 1 ay gibi bir zaman kaldı. Bu anlamda biz Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Samsun'da da gece demeden gündüz demeden, tüm adaylarımızla tüm teşkilatımızla çalışacağız. Genel Başkanımızın ve Başbakanımızın bize bu noktadaki talimatları açıktır. Her kapı çalınacak, her el tutulacak ve her vatandaşımızın gözünün içine baka baka sohbet edilecek. Biz gece demeden gündüz demeden çalışacağız" dedi.

Samsun'da yeni projeler üretilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Artık şehrin merkezinde kalmış olan bir sanayi bölgemiz var. Şehrin merkezinde kalan bu sanayi sitemizin daha modern olacak bir şekilde şehrin başka bir yerine taşınması gerektiğini noktasında talepleri hep dile getiriyorsunuz. İşte oturup bunları projelendirip, iyi çalışıp ve şehrin önünü açacak olan bir şekilde bunları halletmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ AB'YE ŞİKAYET EDEN BİR ANA MUHALEFET LİDERİMİZ VAR"

Koalisyon kurulamaması noktasında kendilerine haksızlık yapıldığını belirten Bakan Kılıç, "7 Haziran seçimleri gecesi bir partinin lideri "seçimse seçim" dedi. Daha seçimin sonuçları açıklanalı 2 saat olmuştu. 2 saat içinde ortaya konan duruş bu. Ana muhalefet görevi almış siyasi parti seçim kazanmış gibi bir algıya girdiler. Başka bir parti de yüzde 13 alarak seçim kazandıklarını zannetti. Ortada yüzde 41 almış bir AK Parti var. AK Parti'nin içinde olmayan bir hükümetin olması mümkün değil. Yüzde 60'lık bir bloktan bahsedildi ve o da olmadı. Gidip Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne (AB) şikayet eden bir ana muhalefet liderimiz var. Türkiye hakkında AB ilerleme raporunda yazılan eleştirileri beğenmemiş Sayın Genel Başkan. Avrupa'da diyor ki; "Daha sert eleştirmeliydiniz Türkiye'deki hükümeti'. Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisinin genel başkanı ülkesini AB'de şikayet mi eder? Böyle bir şey olabilir mi? Bunu hangimiz sindirebiliriz. "Neden hükümet kurulamadı?'nın cevabı işte orada yatıyor. Daha benim bir şey söylememe gerek yok. Biz açıkladık, eğitim ve dış politikadaki derin ayrılıklardan dolayı bu işin yürümesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"BİR BELEDİYE BAŞKANI, TERÖR ÖRGÜTÜNE EŞYA TAŞIRKEN YAKALANDI"

Diğer bir siyasi partinin de yurtdışında görüşmeler yaptığını, toplantılar yaptığını ifade eden Bakan Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti bayrağını o salona asmaktan imtina ediyor. Hatta Azerbaycan bayrağını da düğümlemişler, kapatmışlar ki o ay yıldız orada görünmesin diye. İki-üç gün önce farklı bir partiye mensup bir belediye başkanı terör örgütüne eşya taşırken yakalandı. Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan Avrupa'da şöyle bir laf kullanmışlar, "PKK barış istiyor Tayyip Erdoğan müsaade etmiyor'. Bu alçakça haince bir laftır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na öyle bir söz söylemek o beyefendinin haddi değildir. Önce bir ne konuşacağını öğrenecek ondan sonra ağzını açacak" dedi.

YILMAZ: "ÜLKEMİZ KOALİSYONLARDAN ÇOK ÇEKTİ"

Koalisyonların ülkeye büyük zararlar verdiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Koalisyonların ülkeye ne kadar zarar verdiğini en yakından bilen insanım. Üç partiden oluşan koalisyon döneminde ben ANAP'ın belediye başkanıydım. Bir bakan geliyordu. Gelen bakan kim olursa olsun ben havaalanında karşılıyordum. Ancak o bakan benim partimden bakan değilse Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş belediye başkanını ziyaret etmiyordu. Ben cüzzamlıymışım gibi belediyeye uğramazlardı. İşte böyle bir ortamda siz gidip ilgili bakanlıkta iş yapmaya kalkıyordunuz. Sonuç olarak da yapamıyordunuz Ülkemiz de bir adım bile ileri gitmiyordu. Allah o koalisyonlu dönemleri bir daha bizim ülkemize yaşatmasın" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset