Bakan Avrupa’yı uyardı: Kimse eleştiremez

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, terörle mücadeleye ilişkin olarak, "Türkiye kamu düzenini hiçbir güç tehdit edemez, bunu tesis etmek için yürüttüğü güvenlik faaliyetleri hiçbir dostumuz tarafından eleştirilemez" dedi.Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, Lü

Bakan Avrupa’yı uyardı: Kimse eleştiremez

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, terörle mücadeleye ilişkin olarak, "Türkiye kamu düzenini hiçbir güç tehdit edemez, bunu tesis etmek için yürüttüğü güvenlik faaliyetleri hiçbir dostumuz tarafından eleştirilemez" dedi.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa İşleri-Göç ve İltica Bakanı Jean Asselborn ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Sinirlioğlu, Avrupa Birliği'nin son zamanlarda sorunu haline gelen göç sorununu ele aldıklarını söyleyerek, "Türkiye şu an dünyada en fazla sığınmacı barındıran ülkedir. Dünya tarihinden bu yana en büyük göç sorunuyla karşı karşıya. Şu anda Türkiye ve AB, Akdemir havzasındaki göç sorunuyla baş etmek gibi sorumlulukla karşı karşıya. Biz Türkiye olarak 2 milyon 300 bin mülteci barındırıyoruz, bunların 2 milyonu Suriye'den" ifadelerini kullandı.

Sinirlioğlu, insanların canlarını tehlikeye atarak ülkelerinden ayrıldıklarını kaydederek, "Bu insanların sorunu tüm insanlığın sorunudur. Biz yardım ederken bunu bir karşılığını düşünmedik. Bizi takdir etse de etmese de biz yardım etmeye devam edeceğiz. Avrupa Birliği mülteci sorununun çözümü için Türkiye ile işbirliği yapma arzusunu dile getiriyor. Yapılması gereken Suriye'deki krize son verilmesidir. Suriye'deki kriz sona ermeden bu sorunun ortadan kalkması mümkün değildir. Toplam 11,6 milyon yerinde edilmiş insan var. 7.6 milyon yerinden edilmiş insan Suriye içinde. Biz başından beri, Suriye'deki soruna siyasi çözüm bulunmasıdır. Bu sorunun kontrol altına alınması gerekir. Bu insanlara ülkelerinde koruma altında yaşayabilecekleri, rejimin havadan attığı varil bombalarına karşı korunmalarını sağlarsak, güvenli bölge yaratırsak onları ülkelerinde tutabiliriz" diye konuştu.

"KİMSE TEHDİT EDEMEZ"

Bakan Sinirlioğlu, tüm ülkelerin sorumluluk çerçevesinde hareket etmelerini isteyerek, "Eğer imkanları varsa gidebilirler. Bizde yardım etmeye hazırız. Edirne'de biriken Macaristan'da yürüyen insanlar değil. Rakamlar dikkate alındığında bu insanların ülkelerinden kalmaları hedeftir. Bunu aşamalı olarak ele almamız besliyor" cevabını verdi. Sinirlioğlu, terörle mücadeleye ilişkin olarak ise, "Türkiye'de yaşanan saldırılara karşı yürüttüğü kamu düzenini sağlamak için güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlardır. Bu işin Kürtlerle ilgili sorun diye tanımlamasını kabul etmemiz söz konusu değildir. Burada mesele bir terör örgütünün kendi kararıyla başlattığı belli hedeflere dönük saldırılardır. Türkiye gerekli cevabı verecektir. Türkiye kamu düzenini hiçbir güç tehdit edemez, bunu tesis etmek için yürüttüğü güvenlik faaliyetleri de hiç bir dostumuz tarafından eleştirilemez" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler