Bakan Albayrak: Mart sonu petrol aramaya başlıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz'de petrol arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak: Mart sonu petrol aramaya başlıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz ve Karadeniz'deki petrol aramalarıyla ilgili konuşarak, Mart sonu 2 geminin daha hizmete gireceğini söyledi.


Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Berat Albayrak, "Geçen yıla kıyasla koyulan hedefler açısından önemli adımlar attığımız bir yıl oldu. İnşallah 2017 yılı ortaya koyulan kurumsallaşma hedeflerinin sonuçlarının alındığı bir yıl olmasını temenni ediyorum" dedi. Berat Albayrak konuşmasında şunları kaydetti:

"MART SONU İKİ GEMİ İLE ARAMAYA BAŞLIYORUZ"

Bugün burada sözleşip referandumdan sonra daha detaylı konuşacağız. Bakanlık olarak 2016 yılında önemli mesafeler kat ettik. Yerli ve milli mottosuyla 2016 önemli bir yıl oldu. Ak Parti iktidarında yerli ve milli oranını en üst düzeye çıkardık. Yerli kömür, güneş ve rüzgar dedik. 2016 bu anlamda üretim artışının olduğu önemli bir yıl oldu.

2016 tarihi bir yıl oldu. İç piyasa değil bölgeyi de kuşatacak bir doğalgaz stratejimiz olmalı. Türk Akımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Hakikaten enerjinin birçok alanında önemli adımlar attık atmaya devam edeceğiz.

Deniz aramacılığında Türkiye petrollerinin çok daha aktif olacağı bir yıl olacak. Bu sürecin artık daha aktif yürütüleceğinden bahisle Türkiye petrollerinin çok daha aktif olacağı bir yıl olacak. Bunu göreceğiz. Sadece 2 gemimizle değil. Biliyorsunuz Mart sonu 2. gemimiz devreye giriyor. İki tane önemli Türk denizcisinin çok daha aktif bir şekilde birinin Karadeniz'de birinin Akdeniz'de çok daha aktif bir şekilde çalışacağı, 3 boyutlu sismikle çok daha aktif ve nokta atışı çalışacağı bir dönem başlayacak. Artık çok daha farklı bir strateji gütmemiz lazım. Artık sadece Karadeniz'de değil önümüzdeki 5-10 yıl, stratejik olarak arama derin kuyu sondaj çalışmalarını başlatacağımız Karadeniz'in yanında Akdeniz'in de aktif bir şekilde dünya aramacılık vitrininde daha fazla yer alacağı bir dönem olacak. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. Bir de bakmışız ki uzun yıllardır konuşulan bazı neticeleri sunmayı Cenab-ı Allah nasip eder. İnşallah Akdeniz'de çok aktif bir yıl olacak.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler