Bakan açıkladı: Özgecan yasası...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Kadına şiddet, çocuğa şiddet, yaşlıya şiddet, evin içinde şiddet bu konuda sıfır toleranslıyız. Kamuoyunda "Özgecan yasası" diye bilinen yasayı da çıkarmak üzereyiz" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bak

Bakan açıkladı: Özgecan yasası...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Kadına şiddet, çocuğa şiddet, yaşlıya şiddet, evin içinde şiddet bu konuda sıfır toleranslıyız. Kamuoyunda "Özgecan yasası" diye bilinen yasayı da çıkarmak üzereyiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Ramazanoğlu, "Suriyeli mülteciler konusunda yeni projeleriniz var mı" sorusuna, "Suriyeli mültecilerle ilgili ciddi atacağımız adımlar var. Yeni bir organizasyon yapıyoruz. Bu organizasyon içerisin de başkanlığımız da Suriyeli mültecilerle ilgilenmek üzere bir mülteci masası var. Bakanlığımız içerisinde yeni bir organizasyona giriyoruz. Bu organizasyon çerçevesinde daha organize daha ileriye dönük çalışmalarımız olacak. Mültecilerin Türkiye'de ki kalış sürelerini artıkça ülkemizde ki entegrasyonu ve yaşadıkları sorunlarla nasıl baş edecekleri konusunda projelerimiz ve planlarımız var. Kadınlar, çocuklar, engelliler özellikle bizim ilgi alanımız da ilk olarak envanter çıkarmayı düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Çocuk gelinlerde asıl problemin eğitimsizlikle başladığına dikkat çeken Bakan Ramazanoğlu, "Eğer biz kız çocuklarını okul da tutabilirsek ve eğitim sürelerini uzatabilirsek onların erken evliliklerini de engellemiş olacağız" dedi.

"KAÇ AİLENİN GÖÇ ETTİĞİ, HANGİ AİLENİN NELERE İHTİYACI OLDUĞU EV EV TESPİT ETMİŞ DURUMDAYIZ"

Terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu'da çok fazla göç olayı yaşanıyor. Kaç aile terör olayları nedeniyle mağdur olup, göçe zorlanıyor? sorusuna Bakan Ramazanoğlu, "Bu bölgelerde ki gerek kaymakamlığımız gerekse valiliklerimiz ev ev tespitlerini yapıyorlar. Aynı zamanda bu bir güvenlik sorunu olduğu için bir sayı vermek doğru değil. Fakat kaç ailenin göç ettiği, hangi ailenin nelere ihtiyacı olduğu ev ev tespit etmiş durumdayız. Valilikler bize ihtiyaçlarını bildiriyorlar biz de kendi kaynaklarımızla ve diğer bakanlıklarda ki kaynaklarla ihtiyaçları hemen gidiyoruz. Şuanda temel ihtiyaçlar konusunda hiçbir sıkıntı yok. Hepsinin yiyeceği, giyeceği, yakacağı temin edilmiş durumda. Hepsi kayıt altında ve kaydedilmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

"TEOG SINAVLARINA GİREN, ÖSYM SINAVLARINA GİRECEK ÇOCUKLARIMIZ VAR. ONLARIN GERİ KALMAMALARI İÇİN EKSTRA BİR DERS SİSTEMİ KONACAK"

Yaşanan terör olayları nedeniyle eğitim hayatı aksayan çocuklara yönelik Milli Eğitim Bakanlığıyla çalışma yürüttüklerini ifade eden Bakan Ramazanoğlu, "TEOG sınavlarına giren, ÖSYM sınavlarına girecek çocuklarımız var. Onların geri kalmamaları için ekstra bir ders sistemi konacak. Özel öğretmenler oralara yollanarak, çocukların derslerinden geri kalmayacak şekilde telafisi yapılacak. Öte yandan psiko-sosyal destek veriyoruz. Özel kurslar yapılacak" ifadelerini kullandı.

"KAMUOYUNDA "ÖZGECAN YASASI" DİYE BİLİNEN YASAYI ÇIKARMAK ÜZEREYİZ"

"Kadına yönelik şiddeti önlemek için çalışmalarınız olacak mı" sorusunu Bakan Ramazanoğlu, şiddetin öğretilen bir şey olduğuna dikkat çekerek, "Kadına şiddet, çocuğa şiddet, yaşlıya şiddet, evin içinde şiddet bu konuda sıfır toleranslıyız. Şiddetin iyimser bakılacak hiçbir şeyi olamaz ve bunun yasal düzenlemeleri bağlamında Türkiye gerçekten çok önemli adımlar attı. Kamuoyunda "Özgecan yasası" diye bilinen yasayı da çıkarmak üzereyiz. Şiddet ile mücadele de elbirliği ile beraber hareket etmemiz lazım" diye cevapladı.

Seçim döneminde kendi adına 4 tane feyk hesap açıldığına söyleyen Ramazanoğlu, "İşi gücü bırakıp hayatınızı karartan biri ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Acilen bunun önlenmesi lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler