Bahçeli: "Yalnızca onunla görüşürüm"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma görevini vermeden önce parti liderleriyle ayrı ayrı görüşme planına MHP lideri Devlet Bahçeli'den yanıt geldi. CNNTürk'e konuşan Bahçeli, "Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendireceği kişiyle görüşürüm" dedi. Bun

Bahçeli: "Yalnızca onunla görüşürüm"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma görevini vermeden önce parti liderleriyle ayrı ayrı görüşme planına MHP lideri Devlet Bahçeli'den yanıt geldi. CNNTürk'e konuşan Bahçeli, "Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendireceği kişiyle görüşürüm" dedi. Bunun dışında kimseyle görüşmeyeceğini aktardı. 
 
Bahçeli şöyle konuştu: Herhangi bir milletvekili görevlendirme yetkisi tabiki Cumhurbaşkanı'ndadır. Ama sonraki görüşme yetkisi görevlendirdiği kişinindir. Liderlerle tek tek görüşmek Cumhurbaşkanı'nın işi değildir. Biz böyle bir daveti uygun bulmayız. Sadece Cumhurbaşkanının görev vereceği isimle görüşürüm.
 
'GÖRÜŞLERİNİ ALMAK İSTİYORUM' DEMİŞTİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Görevlendirmeyi yapmadan önce liderlerle görüşmek gibi bir planım var. Her birini ayrı ayrı davet edip sürece ilişkin görüşlerini almak istiyorum" demişti.
 
Erdoğan koalisyon için de şunları söylemişti: “Siyasi ahlakım gereği, en fazla oyu olan siyasi partinin genel başkanını görevlendiririm. Gelişmeleri hep beraber göreceğiz. O kuramaz ise yine siyasi ahlakım gereği, görevi bu kez en fazla oy almış ikinci partinin genel başkanına veririm. Malum o noktada 45 günlük bir süreç var. İnşallah uzamaz”.
 
Erdoğan, “Her şey tabii mecrasında cereyan ederse, koalisyon yapılırsa, problem olmaz. Ama diyelim ki seçimlerden birinci çıkan parti bunu başaramadı, ikinci çıkan da hükümeti kuramadı... Böyle bir durumda, Anayasa gereği, tekrar sandığa gitmek kaçınılmaz olur. Ben buna ‘erken seçim’ değil, ‘tekrar seçim’ diyorum. Zira ülkenin hükümetsiz kalması düşünülemez" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset