Bahçeli Suriye politikasını eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye politikasını eleştirerek, "Esad'dan Esed'e, şimdi Esed'den Esad'a dönüş vardır. Seyredeceğiz, takip edeceğiz. Amerika ne düşünüyorsa, Cumhurbaşkanı Suriye için onu düşünüyor zaten" dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bah

Bahçeli Suriye politikasını eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye politikasını eleştirerek, "Esad'dan Esed'e, şimdi Esed'den Esad'a dönüş vardır. Seyredeceğiz, takip edeceğiz. Amerika ne düşünüyorsa, Cumhurbaşkanı Suriye için onu düşünüyor zaten" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin teşkilatıyla parti genel merkezinde bayramlaştı. Bayramlaşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bahçeli, "İnşallah bu kaos sona erer, huzur içinde kardeşlik şuuru gelişir ve bir arada yaşamanın bütün değerlerini ülkemizde görerek istikrar içerisinde kalkınma ile yolumuza devam ederiz. O bakımdan bu bayram döneminde söylenecek fazla bir söz yoktur ama 1 Kasım belki de bu acıların son bulması için önemli bir gün olacaktır. O gün içinde bütün siyasi partilerimiz faaliyetlerini sürdürmektedir. MHP de bu anlayışla seçimlere hazırlanmaktadır" ifadeleri kullandı.

"HÜKÜMET BURADA DA YANLIŞ DÜŞMÜŞTÜR"

Bahçeli, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Sandıkların taşınmasına ilişkin bir soruya Bahçeli, "Türkiye'de özellikle 20 Temmuz'dan bu yana çok şiddetli bölücü terör olaylarıyla milletimiz muhatap olmaktadır. Bu süreç içerisinde bir iktidar zorlaması için koalisyon şartlarını öne alarak istikrarlı bir oluşumu gerçekleştirmek anlayışı reddedilmiş ve Türkiye'nin seçimlere gitmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi iktidar her türlü oyunu, tuzağı kurmaya çalışmışlardır. O sebepten dolayı, geçici bir hükümet vardır. Seçimi istikrar içerisinde ve güvenlik içerisinde sürdürmeleri de mümkün gözükmemektedir. 20 Temmuz'dan bu yana Türkiye'nin özellikle 20 Güneydoğu ve Doğu illerinde PKK tarafından alan hakimiyetinin kurulması için çaba gösterilen bir vatan parçamızda bugün için seçimlerin ne şekilde yapılacağına dair büyük tehditler söz konusudur. Hükümet burada da yanlış düşmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı her zaman yanlış konuşuyor, yanlış yönlendirme yapılıyor. Kendi çıkarından başka hiçbir şeyi düşünmüyor. Geçmiş seçimlerde 400 rakamı üzerine odaklanmıştı, şimdi 550 milli ve yerli ne demekse, o milletvekillerine talip oluyor" karşılığını verdi.

"SANDIKLARI DİĞER MAHALLERİNE TAŞIMA İHANETİ İÇERİSİNE GİRMİŞ"

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir de görüyoruz ki 8 günden bu yana Cizre'de silahlı kuvvetlerimiz, polis, emniyet güçlerimiz ve Cizre halkıyla karşı karşıya gelmiş olan PKK terör örgütünün orayı işgal etmesi anlayışına son verebilecek bazı tedbirlerin gelişmesiyle birlikte, 3 mahalle kurtarılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kontrolü altında faaliyetlerini sürdürebilecek, yaşamlarını devam ettirebilecek bir hale gelmişken ne idüğü belirsiz bir hakim sözde ilçe seçim kurulu başkanı sıfatıyla nereye bağlıdır, kimden talimat almıştır, kime hizmet etmektedir, bunun da özel olarak araştırılması gereken bir kişi Cizre'nin 3 mahallesinde seçimlerin yapılamayacağı fikrinden hareketle sandıkları diğer mahallerine taşıma ihaneti içerisine girmiş. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümranlık haklarının olduğu alan seçim bahanesiyle PKK'ya terk edilmiştir."

"Bayramda yine bir cuma namazı sonrası konuşmayı alışkanlık haline getiren Sayın Cumhurbaşkanı diğer yerlerde de buna benzer gelişmelerin olabileceğini söylüyor" diyen Bahçeli, "Sandıkları taşıma değil, birleştirme yolunu tercih ediyoruz" diyerek hattı zatında Oslo'dan bu yana gizli görüşmelerde var olan demokratik cumhuriyet, federal ve bağımsız Kürdistan çizgisini devam ettirebilecek bir gafleti hala devam ettiriyor. O bakımdan bunu lanetliyor, şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin her toprağında 9 seçmenin bulunduğu her yerde bir sandık kurulacaksa kurulmalı ve seçimler olağanüstü tedbirler alınarak gerçekleştirilmelidir" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ ESED'DEN ESAD'A DÖNÜŞ VARDIR"

Başka bir gazetecinin, "Suriye konusunda tavır değişikliğinin sinyalleri geldi, bu konudaki görüşleriniz nelerdir" sorusunu Bahçeli, "Esad'dan Esed'e, şimdi Esed'den Esad'a dönüş vardır. Seyredeceğiz, takip edeceğiz. Amerika ne düşünüyorsa, Cumhurbaşkanı Suriye için onu düşünüyor zaten" şeklinde cevapladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset