Bahçeli: Maddelik şartlarımız kabul edilmedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te bir araya geldi. Görüşenin ardından ilk açıklamayı Başbakan Davutoğlu yaptı.   MHP adına Genel Başkan Devlet Bahçeli'den yazılı açıklama geldi.   Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada "M

Bahçeli: Maddelik şartlarımız kabul edilmedi
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te bir araya geldi. Görüşenin ardından ilk açıklamayı Başbakan Davutoğlu yaptı.
 
MHP adına Genel Başkan Devlet Bahçeli'den yazılı açıklama geldi.
 
Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada "MHP seçim hükümetine katılmayarak herhangi bir üye vermeyecektir. Tıkanıklığın aktörlerini herkes yakından tanıyacaktır. 4 maddelik ilke ve şartlarımız kabul edilmemiştir" ifadelerini kullandı.
 
Bahçeli'nin açıklaması şöyle: 
 
Milliyetçi Hareket Partisi olarak, daha önceden kamuoyuyla paylaştığımız 4 maddelik ilke ve önşartlarımızın AKP tarafından kabulü mümkün olmamıştır. Bu itibarla koalisyon hükümeti kurmak için lazım gelen uzlaşma zemini oluşmamış ve siyasi anlaşma iklimi vasat bulmamıştır. Şimdilik görünen odur ki, mevcut siyasi kompozisyonda bir koalisyon hükümeti ihtimali çok azalmıştır. Ve Türkiye 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nin tekrarlanmasıyla karşı karşıya kalmıştır.
 
Söz konusu 116. Madde gereğince seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde mevcut Bakanlar Kurulu çekilecek ve Cumhurbaşkanı geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere bir Başbakan atayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi oluşacak bu seçim hükümetine katılmayarak herhangi bir üye vermeyecektir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset