Bahçeli kongre için tarih verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kongre sürecinin 18 Mart 2018 tarihinde olacağını açıklayarak, "Ondan öncesi artık bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal h

Bahçeli kongre için tarih verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kongre sürecinin 18 Mart 2018 tarihinde olacağını açıklayarak, "Ondan öncesi artık bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal hakları kullanma yolu da açık olacaktır" dedi.

Partisinin üç günlük Kızılcahamam Kampı'nın kapanış oturumunda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Olağanüstü kongre için imza toplanması sorusu üzerine Bahçeli, kim ne kadar imza toplarsa toplasın bunun kongre yapılacağı anlamına gelmediğini belirtti.

"Terörle mücadele kapsamında kaygılarınızı Başbakan Davutoğlu'na da ifade ettiniz mi?" sorusuna Bahçeli, "Sayın Başbakan'la başlatmış olduğu anayasa temelli siyasi partiler görüşmesinde partimizi ziyareti sırasında, burada özetlediğimiz konular daha da ayrıntılı bir şekilde kendilerine ifade edilmiştir. Özellikle de Güneydoğu Anadolu'nun bazı il ve ilçelerinde meydana gelen olaylar konusunda haklı bir sorumuz olmuştur, "Bu hendek siyasetinden artık vazgeçin, gerçekleri görün. Bu hendekler nasıl açıldı? Bu hendeklere mühimmatlar nasıl dolduruldu, el yapması bombalar nerden geliyor? Silahlar nasıl temsil ediliyor? Bu konuda bir valiyi sorguladınız mı? Bir emniyet müdürünü sorguladınız mı? Bir garnizon komutanını sorgulandız mı? Bir kamu çalışanlarını sorguladınız mı? Bunların hepsi hükümete bağlı olarak sizinle çalışıyordu, siz ne yaptınız?" sorusuna cevap verememiştir" yanıtını verdi.

Bahçeli, MHP'de 12. Olağan Büyük Kongre sürecini hatırlatarak, "Önümüzdeki süreçte bir disiplin süreci mi göreceğiz? Neler yaşanacak?" sorusu üzerine, "Demokratik hakkın kullanılmasında disiplin cezası olmaz. Ancak bu hakkı kullanırken siyasi varlığımıza, partiyi yönetenlere veya partide çalışanlara acımasızca hakaret eden kişiler, hakaretlerinin karşılığında gerekli cezayla muhatap olacaklardır. Bu konularda Merkez Disiplin Kurulumuzun yani parti tüzüğümüzde olaylar vardır. Bu bakımdan aradan geçen zaman içerisinde bunları dikkate almak lazım. Şu an için bir konu üzerinde durmakta yarar var, basın mensupları olarak bu konunun çok üzerinde duruyorsunuz ve zaman zaman da "Milliyetçi Hareket Partisi'nde sular durulmuyor" diyorsunuz. Bu tabir, basının tabiridir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin binası kayalar üzerine kurulmuş, altından su sızan bir yer yoktur. MHP'nin 46 yıllık mücadelesinde bu gerçeği görmek lazım" ifadelerini kullandı.

Yenilenen seçimden bu yana 69 gün geçtiğini vurgulayan Bahçeli, bu süre zarfında genel merkeze muhalifler tarafından delege imzalarının gönderilmediğini hatırlattı. Bahçeli, "Önümüzdeki günlerde bu uygulanır ise o zaman MHP, Siyasi Partiler Yasası, Tüzük ve siyasi anlayışı içerisinde gereğini yapacaktır. Bu ille de "imzalar geçerli kabul edilip olağanüstü kongre yapacağız" anlamı taşımaz. Başkalarının imza toplama hakkı kadar parti yönetimi de partiyi koruma, güçlendirme, geliştirme, kargaşaya, çatışmaya, bir takım kırgınlıklara sebebiyet vermeyecek bir anlayış içerisinde hareket etme görevi de vardır. Onun için, önce şu imzaları bir görelim bunlar neyin nesidir" diye konuştu.

Bahçeli, Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından yasal mecburiyet dolayısıyla olağanüstü kongre yaptıklarını söyleyerek, diğer bütün kongrelerin olağan olarak gerçekleştiğini belirtti. MYK'nın bugün, 12. Olağan Büyük Kongre'nin 18 Mart 2018 yılında yapılmasına, söz konusu kongrenin yapılmasına yönelik hazırlık kapsamında ilçe kongrelerinin 9 Ekim 2016 tarihinden başlayarak 30 Nisan 2017 tarihinde tamamlanmasına, il kongrelerinin ise 4 Haziran 2017 tarihinde başlayıp 5 Kasım 2017 tarihinde tamamlanmasına karar verdiğini açıkladı.

Bahçeli, "MHP'nin lüzumsuz bir şekilde 69 günden bu yana kamuoyunda sürdürülen tartışmalara son vermek, bazı çevrelerin bu hakkı kullanma yolundaki insanları tahrik ve teşvikiyle yanlış yere sürüklenmelerini önlemek açısından böyle bir kararı almıştır. Bu siyasi partiler yasasına ve tüzüğe uygun bir karardır. MHP'nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır. Ondan öncesi artık bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal hakları kullanma yolu da açık olacaktır. Onun için önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz" dedi.

Gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutlayan Bahçeli, basın mensuplarıyla Türk Kahvesi içti ardından gazetecilerin fotoğraflarını çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset