Bahçeli "3 hayır dedi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da yaptığı konuşmada 7 Haziran'da dile getirdiği koalisyon seçeneklerini yineledi. Şimdiden üç 'hayır'ı var.   ŞİMDİDEN 3 HAYIR   'Hayırcı' eleştirilerine atıf yapan Bahçeli, 1 Kasım sonrası "Hayır" diyecekleri üç ş

Bahçeli "3 hayır dedi"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da yaptığı konuşmada 7 Haziran'da dile getirdiği koalisyon seçeneklerini yineledi. Şimdiden üç 'hayır'ı var.
 
ŞİMDİDEN 3 HAYIR
 
'Hayırcı' eleştirilerine atıf yapan Bahçeli, 1 Kasım sonrası "Hayır" diyecekleri üç şeyi sıraladı:
 
Azınlık hükümeti kurulacaksa MHP'nin birinci 'hayır'ı budur.
 
İkinci olarak erken seçime 'hayır' diyoruz.
 
Üçüncü olarak HDP'ye oy vermiş bu memleket evladına iradesinden dolayı saygı duyarız. Ancak PKK'nın siyasal uzantısı olan HDP'ye flu bakarız. PKK ile beraber olduğu sürece onu tanımayız. Ama oy verene de saygı duyarız. PKK uzantısı seçim hükümetinde olacaksa seçim hükümetinde de olmaya "hayır" deriz.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adanalı seçmenlerine partisinin salon toplantısıyla seslendi. 1 Kasım sonrası için şimdiden cebindeki 3 'hayır'ı masaya koyan MHP lideri, Azınlık hükümeti, erken seçim, HDP'yle koalisyona şimdiden kapıları kapattı.
 
"ÇÖZÜM BLOKU AKP, CHP VE HDP"
 
Bahçeli, "Çözüm bloku AKP, CHP ve HDP'dir. Madem ki tek başına iktidar söz konusu olmuyor. Çözüm sürecinde uzlaşmaya çok müsait olan 3 parti arasında koalisyon kurulabilir. Bunlardan bir tanesi AKP-HDP'dir. Üçlü bir koalisyon da kurulabilir. Bir başkası 'HDP'yi yanımıza alırsak MHP üstümüze gelir' düşüncesi söz konusu olur ise AKP-CHP koalisyonu söz konusu olabilir. Demek ki bu üç partinin ikisi veya üçü bir araya geldiğinde çok güçlü bir koalisyon yapısı oluşabilir. Böyle bir koalisyonu yapacakları yerde ilk günden başladılar. 'MHP koalisyonda yer almalılar' diye. MHP'yi niye karıştırıyorsunuz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset