"Aramıza fitne girdiğini görüyorum"

Manisa'da doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Horozköy Mahallesi'nde taziye evi temel atma törenine katılan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Doğudan gelmiş, batıdan gelmiş, güneydoğudan gelmiş, Türk'müş, Kürt'müş hepsi bizim kardeşimiz. Bizi kardeş

"Aramıza fitne girdiğini görüyorum"

Manisa'da doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Horozköy Mahallesi'nde taziye evi temel atma törenine katılan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Doğudan gelmiş, batıdan gelmiş, güneydoğudan gelmiş, Türk'müş, Kürt'müş hepsi bizim kardeşimiz. Bizi kardeş yapan Müslümanlığımızdır. Biz bütün bu dostlarımızı kardeşimiz bildik. Hiçbir zaman onlara kötü gözle bakmadık. Bizi biz yapan bu değerlerimizdir. Şimdi aramıza fitne girdiğini görüyorum" dedi.

Manisa'da Yunusemre Belediyesi tarafından Horozköy Mahallesi'nde yaptırılacak taziye evinin temel atma törenine eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer Ekinci, AK Parti Manisa milletvekili adayı İsmail Bilen, partililer ve mahalle sakinleri katıldı. Öğle namazını Horozköy Camii'nde kılan Arınç, hemen caminin yanındaki tören alanında mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, taziye evinin 90 gün içinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Çerçi, hayatlarında mütevazi olduklarını ancak projelerinde iddialı olduklarını belirterek, "Projelerimiz konusunda mütevazi değiliz. Oldukça iddialı projelerimiz var ve hepsini birer birer hayata geçiriyoruz. Projelerimiz konusunda herkesle güreş tutabiliriz" dedi.

Başkan Çerçi'nin ardından konuşan Arınç, "Emekli olunca adam çok konuşuyor. Biz buralıyız. Buranın insanıyız. Ben 60 seneye yakın burada oturuyorum. Biz burada hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Doğudan gelmiş, batıdan gelmiş, güneydoğudan gelmiş, Türk'müş, Kürt'müş hepsi bizim kardeşimiz. Bizi kardeş yapan Müslümanlığımızdır. Biz bütün bu dostlarımızı kardeşimiz bildik. Hiçbir zaman onlara kötü gözle bakmadık. Bizi biz yapan bu değerlerimizdir. Şimdi aramıza fitne girdiğini görüyorum. Ben biraz evvel ağır hasta olan bir muhtarımızı ziyarete gittim. Bu insani bir görev. Siyasi propaganda yapmadım. Bize oy verin demedim. Bir hasta ziyaretine gidilince partiden bahsetmek çok ayıptır. Bizim buna ihtiyacımız yok. Ama oradan çıktık gelirken birkaç tane kendini bilmez 30 sene evvel kendilerini savunmuş bir insana karşı olmaması gereken bir iki söz söylediler. Ben Horozköy'de hiç kimseden bunu beklemem. Şunu bilin ki bizim temsil ettiğimiz siyasi düşünce bu memlekette yaşayan 78 milyon yurttaşımızı eşit görür, kardeş görür, aynı kaderi paylaşan insanlar olarak görür" dedi.

"MHP'Lİ BELEDİYENİN AKLINA BİLE GELMEZ"

Horozköy Mahallesi'ne taziye evinin kimsenin zorlaması ile yapılmadığını söyleyen Arınç, "Bak Mehmet Çerçi buraya taziye evi yapıyor. Hiç kimse onu mecbur edemezdi. Yap deseler yapmazdı inadı tutsaydı. Faraza bir MHP'li belediye olsaydı Cumhuriyet Mahallesi'ne, Horozköy Mahallesi'ne, Fevzi Çakmak'a taziye evi yapayım mı, hizmet götüreyim mi diye düşünebilir miydi? İnşallah düşünürdü. Ama benim bildiğim kadarıyla hiç aklına gelmezdi. "Biz buralardan az oy aldık, niye bu hizmetleri yapacağız biz" diyemeyiz. AK Parti'yiz. Biz hükümetiz. Hamdolsun nereye ne ihtiyaç varsa karşılığı oy olarak değil, millet bir tek "Allah razı olsun" dese bize yeter. Biz bu hizmeti yapıyoruz. Oy için yapanlar 13 sene iktidar yüzü görmedi. O yüzden bu belediyelerimizin kıymetini bilmemiz lazım. Biz buraya da, her mahalleye de merkezdeki Saruhan Mahallesi'nde ne varsa bu mahallenin de bir eksiği kalmayacak. Bizi bu yüzden eleştirebilirler. "Siz onlardan yanasınız. Size oy bile vermiyorlar" diyebilirler. Oy peşinde değiliz, Horozköylü insanların gönlünün peşindeyiz. Gönlünden bir tek "Allah razı olsun" dese bizim için yeterli" diye konuştu.

"TEFRİKAYA DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYİN"

"Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da kardeşçe yaşayalım, dostça yaşayalım" diyen Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Allah bize bunu emrediyor. Irkçılığı reddediyor Cenabı Hak. Kardeş olun, dost olun. Birbirinizle kucaklaşın, birbirinizle kol kola girin istiyor. Biz Rabbimizin dediğini yapacağız. Başkalarının dediğini değil. Bizi tefrikaya düşürmek isteyenlere fırsat vermeyin. "Sus, yanlış yapıyorsun" deyin. Biz bu memleketin pırıl pırıl evlatlarıyız. Aramızda hiçbir ayrımcılık yok. Buraya gelen herkes, buradan ekmek yiyen herkes, burada doğan herkes kendini Manisalı olarak bilecek, hizmetlerden eşit olarak istifade edecek, hiçbir ayrımcılık, ikicilik kalmayacak. Öyle sokaklarda taşkınlık yapan insanlara da anneler babalar olarak mutlaka engel olun. Manisa'nın yüzünü karartmayın. Biz bunların hepsine alışığız. Kendim için bir şey düşünmüyorum ama aramıza nifak sokmak isteyenlerin ülkemizi ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Terör ne kadar azdı. Çevremizde ne kadar kötü olaylar oluyor. Biz birbirimize daha çok sıklaşarak omuz omuza gelirsek aramıza hiçbir tefrika giremez."

Programın ardından 93 yaşındaki Nebiye Çeşme ile bir süre sohbet eden Arınç, AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen hayır etkinliğine katılmak üzere mahalleden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler