“Ankara’daki terör saldırısının hedefi...“

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'daki terör saldırısının seçmenin kararını etkilemeye yönelik olduğunu söyledi.

“Ankara’daki terör saldırısının hedefi...“

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ankara Tren Garı Kavşağı'nda düzenlenen Barış Mitingi'nde meydana gelen patlamaya yönelik açıklamalarda bulunan Çelik, "Bu terör saldırısını gerçekleştirenleri, arkasındaki bütün güçleri lanetliyoruz ve kınıyoruz. Çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız. Bizim acımız, kaybettiğimiz vatandaşlar, kardeşlerimizi, evlatlarımız, ortak vatanı paylaştığımız kendi insanımız. Dolayısıyla bu saldırı herhangi kesime, gruba yapılmıştır diye düşünülmemeli, bu milletimizin tamamına yapılmış, Türkiye'yi hedef almış bir saldırıdır. Bu saldırı bizi can evimizden vurmuştur. Bizi göz bebeğimizden vurmuştur. Cumhuriyet tarihimizde karşılaştığımız en büyük acılardan bir tanesi. Bu bakımdan hepimiz taziye sahibiyiz, hepimiz bu acının bir parçasıyız. Başta acılı aileleri olmak üzere bütün milletimize başsağlığı dileklerimizi arz ediyoruz" diye konuştu.

"1 KASIM SEÇİMLERİNİN SONUÇLARINI ETKİLEME ŞEKLİNDE AMAÇLARI BULUNMAKTADIR"

Bu acının yanı sıra her terör eyleminde olduğu gibi bu terör eyleminin de bir takım hedefleri olduğuna dikkat çeken Çelik, "Türkiye'nin en büyük kuvvetlerinden bir tanesi, en büyük başarılarından bir tanesi Türkiye, çok başarıyla seçim yapabilen bir ülkedir. Türkiye'nin seçim yumuşak gücüdür, ulusal konularından bir tanesidir. Türkiye kendi demokrasisini kendi içerisinde geliştirerek, siyasi tarihi içerisinde bu büyük demokratik kazanımı gerçekleştirmiş ve bu büyük başarılara imza atmış önemli demokrasiye sahip bir ülke. Bu saldırıların bir tanesinde seçime bu kadar kısa zaman kalmışken demokrasimize, siyasete ve Türkiye'nin bu seçim sürecine suikast girişimi olarak görüyoruz. Çünkü seçimlere bu kadar kısa zaman kalmışken bu şekilde bir hedef gözetilmesi terörün en büyük amaçlarından bir tanesidir. Terör Türkiye'nin demokrasisini, Türkiye'de ki siyaset alanını topyekun hedef almıştır. Mesele tabi ki güvenlikle ilgili bir meseledir, güvenliğin ötesinde de Türkiye'nin seçimleri yapma kapasitesini 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını etkileme şeklinde amaçları bulunmaktadır. Saldırının bu kadar zamanda yapılması d a Türkiye'nin siyasi dinamiklerini şekillendirmek, siyasi dinamiklerine suni etkiler yapmak, Türkiye'nin yakın zamanda oluşacak yönetim şemasına etkide bulunmak şeklinde bir takım amaçları olduğunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Terörün amacını boşa çıkarmak, terörün ulaşmak istediği hedefi boşa çıkarmak bakımından bu sürecin 1 Kasım'a kadar sağlıklı bir şekilde işletilmesinin de zaruri olduğunu düşünüyoruz. Yine bir diğer amaç, etrafımızda çok büyük bir güvenlik boşluğu var. Suriye ve Irak'tan kaynaklanan, Akdeniz'de büyük bir hareketlilik var. Tüm bu tablo içerisinde kilit bir ülkedir. Bu kilit ülkeyi Ankara'da böyle bir saldırıyla kendi içine kapatmak şeklinde bir takım sonuçlar elde etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bu açılardan baktığımızda biz Türkiye'yi içe kapatmak, bölgedeki gelişmelerden uzaklaştırmak, Türkiye'ye bir dizayn vermek, Türkiye'nin dinamiklerini şekillendirmek şeklinde hedeflerin olduğunu görüyoruz. Tüm bunlara karşı yapılması gereken şey birlik, kardeşlik içerisinde teröre karşı tek bir ses olarak ortaya çıkmaktır. Toplumun bütün kesimlerinin kenetlenerek tek bir ses olması bu terör saldırısının amacına ulaşmasını engelleyecek en büyük sonucu doğuracaktır. Nitekim ulusal yas ilan ederek şehitlerimize, korucularımıza ve bu son terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlara ulusça sahip çıktığımızı da gösteriyoruz. Devletlerin ve milletlerin hayatında maalesef böyle dönemler oluyor. Bugün düşünmemiz gereken bir yandan cenazelerimizi defnediyoruz. Acılı ailelerin bir an önce cenazelerine kavuşması ve bunların defnetmeleri konusunda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Süreci yakında takip ediyoruz."

"AK PARTİ OLARAK MİTİNGLERİMİZİ ASKIYA ALDIK"

AK Parti olarak mitingleri askıya aldıklarını kaydeden Çelik, "Başbakanımız cumaya kadar miting gerçekleştirmeyecek. Cuma gününden sonra ki birkaç mitingimizi de bir parti mitingi olmaktan ziyade normal rutin takvimi içerisinde terörü karşı birlik, dirlik, kardeşlik mitingleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu olayın aydınlığa kavuşması için gereken çalışmaları yürüttüklerini belirten Çelik, "Kuşkusuz şuanda somut bulgularla ilerliyor bu araştırmalar, İçişleri bakanlığı çok titiz bir çalışma yapıyor ama tam olarak adres belli olana kadar bunları paylaşmak mümkün değil. Etrafımızda ciddi bir terör organizasyonu var" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler