Ankara’daki bombalı saldırı..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen patlama ile ilgili olarak, "Bir, bu eylemi kimler hangi amaçla yapmıştır, iki bu eylemin meydana gelmemesiyle ilgili güvenlik güçlerimiz üzerilerine düşen görevi

Ankara’daki bombalı saldırı..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen patlama ile ilgili olarak, "Bir, bu eylemi kimler hangi amaçla yapmıştır, iki bu eylemin meydana gelmemesiyle ilgili güvenlik güçlerimiz üzerilerine düşen görevi yapmış mıdır? Bu iki hususun çok ciddi araştırılması lazım. Seçimlerden önce bazı terör örgütleri, belki de vatandaşların siyasi kanatlarına etki yapmak amacıyla bu tür eylemleri çokça düzenliyorlar" dedi.

Karabük'ün Yenice ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin ilçe başkanlığında gazetecilerin Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili sorularını yanıtladı.

Ankara'da meydana gelen terör olayının herkesi derinden üzdüğünü belirten Şahin, "Ancak şu bir gerçek ki, bugün insanlığın en büyük düşmanlarından bir tanesi terörizm, terör ve hiçbir kural tanımayan, insanlıktan, vicdandan, herhangi bir din, inançtan uzak terör örgütleridir. Türkiye uzun süredir terörle mücadele etmektedir. Sadece bir tek terör örgütü yok. Türkiye'yi karıştırmak, kaos meydana getirmek ve hızını kesmek isteyen bir tek terör örgütüyle mücadele etmiyor ülkemiz" dedi.

"BU TÜR EYLEMLERİ ÇOKÇA DÜZENLİYORLAR"

"Yıllardır adını kamuoyunun yakından bildiği, reklamları olmasın diye isimlerini söylemeyeceğim terör örgütleri, ülkede kaos ve kargaşa çıkartıyor" diyen Şahin, "Kamu düzenini bozmaya çalışarak vatandaşların geleceğe güvenle bakmasına engel olmaya çalışıyorlar. Seçimlerden önce bazı terör örgütleri, belki de vatandaşların siyasi kanatlarına etki yapmak amacıyla bu tür eylemleri çokça düzenliyorlar. 7 Haziran seçimlerinden bir veya iki gün önce Diyarbakır'da da böyle bir canlı bomba eylemi olmuş, orada da çokça vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Şimdi Ankara'da da "barış yürüyüşü" adı altında yapılmaya çalışılan bir yürüyüş öncesi canlı bomba olduğu söyleniyor henüz kesin açıklama yapılmadı. İddialara dayalı konuşuyorum. Yine canlı bomba patlatıldı. Canlı bomba kendisi de ölmüştür ve oradaki bir takım vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine önemli bir bölümünün de yaralanmasına neden olmuştur" ifadesinde bulundu.

"ÇOK CİDDİ ARAŞTIRILMASI GEREKİR"

Terörle mücadelenin kolay olmadığını, çünkü terörün ne zaman, nerede, ne yapacağının daha önceden kestirilemediğini de kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"Bunun için güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız elinden geldiği kadar tabii ki dikkatli olmaya çalışıyor. Bazen gözden kaçan, dikkatten kaçan bir terör eylemi de oluyor. Bütün bunlar bizim devlet olarak, güvenlik güçlerimizin daha dikkatli olmaları sonucunu doğurur. Bu tür eylemler olmadan önce istihbaratını yaparak önlemek, emniyetimizin, güvenlik güçlerimizin en başta gelen görevidir. Bu açılardan Ankara'da meydana gelen eylemin değerlendirilmesi lazım. Ankara'da bir yürüyüş yapılırken çevrede de çok ciddi aramaların yapılması, bu tür eylemlerin meydana gelmemesiyle ilgili tedbirlerin alınması icabet ederdi. Bu tedbirler alınmış mı alınmamış mı? Olayın birde bu yönünün araştırılması gerekir. Bir, bu eylemi kimler hangi amaçla yapmıştır, iki bu eylemin meydana gelmemesiyle ilgili güvenlik güçlerimiz üzerilerine düşen görevi yapmış mıdır? İki hususun çok ciddi araştırılması gerekir."

"1 KASIM SEÇİMLERİNİ HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE GEÇİRMEK İSTİYORUZ"

Bundan sonra bu tür eylemlerin meydana gelmemesi için hangi tedbirlerin alınması konusunda hükümet ve güvenlik güçleri nezdinde detaylarıyla ele alınacağını da sözlerine ekleyen Şahin, "Biz 1 Kasım seçimlerini huzur ve barış içinde geçirmek istiyoruz. Ama terör örgütü buna engel olmaya çalışıyor. Ancak biz vatandaşımızın sağduyusuna inanıyoruz. 1 Kasım seçimlerinin daha önceki seçimler gibi her türlü şaibeden uzak inşallah geçireceğiz, geçirmek zorundayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler