Ankara zirvesi sonuç verdi; Buzlar eridi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu arasında yaşanan kriz şimdilik rafa kalktı. 

Ankara zirvesi sonuç verdi; Buzlar eridi
Haber61 / Levent Ustabaşı 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun toplantılarına bir aydır Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katılmıyordu.

Kulislere bu, ‘Bakan Soylu kabul etmiyor’ olarak yansıdı. Bakan Soylu, Başkan Gümrükçüoğlu’nun bazı projelerdeki uygulamalarına, vatandaşlarla yaşanan sorunlara ve kentte aldığı bazı kararların kendine sorulmadan yapılmasına tavır aldığı iddia edilenler arasındaydı.

Bakan Soylu’nun Trabzon Valiliğinde il sorunlarının konuşulduğu vali Yücel Yavuz’un da katıldığı toplantıya Başkan Gümrükçüoğlu katılamamıştı.

İşte bu gelişmeler sonrası geçtiğimiz günlerde Başkan Gümrükçüoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep etti.  Külliyeye çıkan Başkan Gümrükçüoğlu, ardından İçişleri Bakanlığına gitti. 

Bakan Soylu ile 1-2 saatlik bir görüşme yaptığı öğrenilen Başkan Gümrükçüoğlu ile aradaki sorun tam aşılmasa da krizin rafa kalktığı bugün anlaşıldı.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun uzun nir aradan sonra Havalimanında Bakan Soylu’yu karşılamada görüldü.

Bakan Soylu ardından TÜGVA Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti. Partisinin il gençlik kolları toplantısına katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset