Alparslan Türkeş, 100 yaşında

Merhum Alparslan Türkeş, Ülkü Ocakları tarafından doğumun 100. yılında anılacak

Alparslan Türkeş, 100 yaşında

Merhum Alparslan Türkeş, Ülkü Ocakları tarafından doğumun 100. yılında anılacak 



Ülkü Ocakları Genel merkezi MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i doğumunun 100. yılında bir dizi etkinlik düzenleyecek. 

Düzenlenecek etkinliklerle ilgili bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel başkanı Olcay Kılavuz, "Doğumunun 100. Yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anmak, anlamak ve fikirlerini gelecek nesillere daha doğru ve kalıcı bir biçimde aktarmak maksadıyla; Başbuğ’un yolundan ayrılmamaya yeminli ve davası uğruna her türlü mücadeleyi göze almış olan Ülkü Ocakları olarak Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin destekleri ve himayelerinde fikri, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda bir dizi etkinlikler gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Alparslan Türkeş, 100 yaşında

Sportif alanda 3 farklı branşta Türkiye geneli yarışmalar gerçekleştirileceğini söyleyen Kılavuz, şunları kaydetti: "Bu yarışmalardan ilki il ocak başkanlıklarımızın oluşturduğu takımlardan müteşekkil futbol turnuvası olacaktır. İkinci olarak yine il ocak başkanlıklarımızı temsilen birer kişinin katılacağı bisiklet yarışması olacaktır. Üçüncüsü ise; koşu yarışmasıdır. Öncelikle il ve ilçe temsilciliklerimiz kendi bölgelerinde ön eleme ile yarışmacıları belirleyerek final koşusuna hazırlayacaklardır.

Bu üç branşta gerçekleşecek olan yarışmaların final mücadeleleri de Başbuğumuzun memleketi olan Kayseri’de 18 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecektir.

Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e duyulan sevginin aktarımı hususunda mektup ve şiir yarışmaları gerçekleştirilecektir. Mektup ve şiir alanında yazılar kaleme almak isteyenler 15 Kasım 2017 tarihine kadar eserlerini genel merkezimiz tarafından belirlenen mail adresine göndereceklerdir. Alanında uzman kişilerden müteşekkil değerlendirme heyetimiz gönderilen eserleri inceleyecektir. 22 Kasım 2017’den açıklanacak olan sonuçların ödül takdimleri kurultay gününde kazanan kişilere takdim edilecektir."

Alparslan Türkeş, 100 yaşında

"Türk milletinin, Türk gençliğinin ve Dünya Türklüğünün karşılaşmış olduğu meselelere büyük bir hassasiyetle eğilen Ülkü Ocakları bunun sadece tespitte kalmaması adına çalıştaylar ve kurultaylar düzenlemektedir" diyen Kılavuz şöyle devam etti:

"Bu büyük organizasyonlar neticesinde Türk milliyetçilerinin Türk milleti nezdinde sorun olarak gördüğü her mesele ciddiyetle ele alınmış ve bunları aşmak maksadıyla ciddi ve ilmi oturumlar gerçekleştirip çözüm önerileri ortaya koymuştur. Bu yıl 3.sünü gerçekleştireceğimiz Alparslan Türkeş Bey’e ithaf ettiğimiz Türk Gençlik Çalıştayı ve kurultayı da bu minvalde 24-25-26 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anma ve anlama amacıyla genel merkezimiz tarafından bir dizi kültürel faaliyetlerde gerçekleşecektir. Bu kapsamda Başbuğumuzun kaleme aldığı eserlerden oluşan özel bir kitap yayınlanacak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i her yönüyle ele almak maksadıyla Ülkü Ocakları Dergisi’nde özel sayı yapılacak, Abdullah Buğra Koçlar Konferansları bağlamında eşzamanlı Alparslan Türkeş konferansları gerçekleştirilecektir. Bununla beraber il ve ilçe ocaklarımız bünyesinde Başbuğumuz’un fotoğraflarından oluşan resim sergileri açılacak, Türk’ün son Başbuğunun ruhu için hatm-i şerifler okunacaktır. Başbuğumuzun doğumunun 100.yılını dolu dolu geçirmek amacıyla etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek,etkinlikler gerçekleştirildikçe genel merkezimiz tarafından duyurusu yapılacaktır." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset