Ali Türen Öztürk patladı

CHP Trabzon’da 1 Kasım depremi yaşıyor. Milletvekili aday listesinde delegeler 2. sırada seçtiği için Haziran’da 2. sıradan milletvekili adayı iken 1 Kasım seçimlerinde 5. sıraya itilen ve bu nedenle milletvekili adaylığından çekilen Ali Türen Öztürk, “Ba

Ali Türen Öztürk patladı

CHP Trabzon’da 1 Kasım depremi yaşıyor. Milletvekili aday listesinde delegeler 2. sırada seçtiği için Haziran’da 2. sıradan milletvekili adayı iken 1 Kasım seçimlerinde 5. sıraya itilen ve bu nedenle milletvekili adaylığından çekilen Ali Türen Öztürk, “Bana hakaret ettiler, seni adam yerine koymuyoruz dediler” dedi.

Öztürk Kuzey Ekspres Gazetesi’ndeki oltaya vuranlar köşesinde “Ali Türen Öztürk adaylıktan çekildi!” başlıklı yayınlanan yazıda sert açıklamaları şu şekilde;

CHP Trabzon teşkilatına son 20 yılda damga vuran, partiyi Trabzon’da ayakta tutan isimlerden biri hiç kuşkusuz Ali Türen Öztürk’tür.Ali Türen Öztürk, Akçakale beldesinde iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Akçaabat ve çevresinde büyük oy potansiyeline sahip bir isim… Önceki seçimde Volkan Canalioğlu’nun ardından ikinci sırada yer aldı. Sonra Akçaabat Belediye Başkan adayı oldu. Partinin oyunun her seçimde yükseltti. 7 Haziran öncesi yapılan önseçimde, ilk sırada çıkması beklenirken bir iki ilçedeki delegelerin hışmına uğradı ve önseçimde ilk sırayı az bir oy farkı ile Haluk Pekşen’e kaptırdı. Ali Türen Öztürk, 2. sıraya düşmesine rağmen yılmadı, çalıştı.1 Kasım seçimlerinde yine aday oldu. Herkes Ali Türen Öztürk’ün ilk veya ikinci sırada yer almasını bekliyordu. Ancak, parti meclisi Ali Türen Öztürk’ü 5. sıraya attı. Yerine de aday olmayan eski il başkanlarından Yavuz Karan’ı getirdi. Dün, Ali Türen Öztürk ile konuştuk…Öztürk; Kızgın ve kırgındı… ‘Parti yönetimim bana hakaret etmiştir’ diyen Öztürk şunları söyledi;’Parti Meclisi ve genel başkan bana hakaret ettiler. Ben bu partiye 21 yıl hizmet ettim. Varımı yoğumu ortaya koydum. Maddi ve manevi fedakarlıkta bulundum. Dağı, taşı gezdim. Binlerce kişi ile görüştüm. Bana yapılan bu olay, ‘Ali Türen seni adam yerine koymuyoruz’ anlamı taşır. Bana resmen hakaret ettiler. Beni sıralamada göstermeseydiler, tepki vermezdim.Siyaseti halka hizmet amaçlı yapan bir birey olarak, şahsıma yönelik siyasi husumeti olan siyaset tüccarlarının entrikası olarak kabul ettiğim bu davranışı içselleştirmem mümkün değildir.’ Milletvekilliği adaylığından çekildiğini açıklayan Ali Türen Öztürk;‘CHP Trabzon milletvekili adaylığından gördüğüm lüzum üzerine çekiliyorum. Partimden istifa edip etmeme konusunda kararsızım. İstifa eder miyim, etmez miyim bilmiyorum. Şu anda bu kırgınlıkla bir şey söylemek istemiyorum. Ama istifa da edebilirim… Ki benim istifam bireysel bir istifa değil partiden onlarca yüzlerce kişinin istifası şeklinde olur ve olacak da. Benim istifam inşallah partimin Trabzon’daki tek vekilliğinin gitmesine neden olmaz’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler