Akyazı ne zaman bitiyor? İşte tarih

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Akyazı Stadı'nın çatısı tamamlandıktan sonra 2016 yılının Haziran ayında Trabzonspor'un hizmetine sunulacağını söyledi. AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürürken, Akyaz

Akyazı ne zaman bitiyor? İşte tarih

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Akyazı Stadı'nın çatısı tamamlandıktan sonra 2016 yılının Haziran ayında Trabzonspor'un hizmetine sunulacağını söyledi.

AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürürken, Akyazı mevkiinde yapımı süren Akyazı Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Stadın dünyada üçüncü örnek olarak yapılan stat olduğunu kaydeden Balta, "Akyazı Stadı, sistem olarak dünya statlarında uygulanan üçüncü stat. Çelik çatı özelliği uygulanan stat, deniz dolgusu ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan iken talimatları ile ihalesi 200 milyon bedelle ihale edilmiş, 28.06.2013 tarihinde yer teslimi yapılmış. Burada deniz dolgusu yapıldı ancak dolgu bittikten sonra 4 bin 800 adet fore kazık çakıldı.

"STAT BÜTÜN TEKNİK ALT YAPISI TEKNİKLERE UYGUN OLARAK YAPILIYOR"

Stadın bütün teknik alt yapısı tekniklere uygun olarak inşa edildiğine dikkat çeken Balta, "Stat 40 bin kişilik seyirci kapasiteli olup dünyada üçüncü örnek olarak yapılmış bir stattır. Bütün teknik alt yapısı tekniklere uygun olarak yapılmıştır. Burada özellikle taşkın su kanalları ile alakalı proje de var ama projenin daha estetik olması için arkadaşlarımız müteahhit firma ile çalışarak stat bu hale gelmiştir. Alt yapı ile ilgili bütün sistem tamamlanmış olup ince işçilikler bulunmakta. Çatısı yapıldıktan sonra da inşallah 2016 Haziran ayında büyük ihtimalle stat Trabzon'umuzun, Trabzonspor'umuzun hizmetine sunulacak" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR"

Çalışmaların yavaşladığı yöndeki söylemlere katılmadığını aksine hızla devam ettiğini ifade eden Balta, "Burada iş yavaşlatıldı diye bir şey söz konusu değil, hızla devam ediyor. Bizler de bunun takipçisiyiz. Hükümet olarak takipçisiyiz. Hem müteahhit firma ile hem TOKİ ile işin muhatapları ile görüşüyoruz. Burada toplantıları yaptık herkes üzerine düşen vazifeyi yapıyor, karayolları, enerji, DSİ, TOKİ, Valilik, Büyükşehir, herkes üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor. Kısaca buranın yapılmasındaki bütün muhataplar, devletin kurumları koordineli bir şekilde çalışıyor. Burada hiçbir teknik bir aksaklığa meydan vermeden çalışmalar son sürat devam ediyor" dedi.

"AKSAMA VARSA BELGELERLE AÇIKLASINLAR"

Aksamalar olduğu yöndeki söylemlere katılmadıklarını ifade eden Balta, "Bazı şeyleri alışkanlık haline getirmiş arkadaşlarımız var. Muhalefet partilerinden şunu isteriz, gerçekten burada bir aksaklık varsa bunları belgelerle beraber kamuoyuna açıklanması lazım. Ama yanıltıcı, toplumun kafasında soru işareti bırakacak projeleri, yapılanları eleştirme ile beraber yapılan muhalefet anlayışı yanlış. Muhalefet partileri yapılan tüp geçitler, 3. köprüye, havalimanlarına her şeye karşı. Burada da Akyazı Stadı'na karşı. Burada stadı yapmak için hizmet veren kardeşlerimizin emeğine saygısızlık yaparak bankamatik memuru gibi toplumun önüne atmaları yanlış şeyler. Emekten bahsedeceksiniz bir taraftan da emekçilere saygısızlık yapacaksınız. Gönül isterdi ki buraya gelsin dışarıda fotoğraf verip gideceğine gelsin işin kaynağından burada ne yapılıyor var mı sorun diye bilgi alsın. İşin alt yapısı ile alakalı sorunları konuşsun ondan sonra kamuoyun ile bir eksiklik varsa paylaşsın, biz bunu isterdik. Bu arkadaşa şunu demek istiyorum, toplumun ve Trabzon insanının hassasiyetleri ile ve onların isteklerinin ne olduğunu burada yaşayarak anlaması lazım. Birde etrafında kimden bu haberleri alıyorsa danışman ekibini bir gözden geçirmesi lazım. Biz milletvekilleriyiz toplumun önünde toplumun emanetinin teslim ettiği milli iradenin temsilcileriyiz. Hiçbir milletvekili arkadaşımıza saygısızlık yapmayız, onlar değerlidir. Bizim arkadaşımızdır seçim üzerleri, seçime çok az bir zaman kala, Akyazı Stadı 2 yıldan beri devam ediyor şimdi mi aklına geldi buradaki eksikler" şeklinde konuştu.

"KISIR ÇEKİŞMELERLE TRABZON'UN ÖNÜNÜ KAPATMAYIN"

Son zamanlarda tartışılan Yeşilyol'la ilgili düşüncelerini de dile getiren Balta, "Yeşilyol'la da alakalı konuşuluyor. Şunu demek istiyorum Erikbeli yoluna gitsin oranın etrafındaki insanlara bir sorsunlar. Milletin bu konu ile ilgili düşünceleri nelerdir. Özellikle Yeşilyol'la alakalı bütün Doğu Karadeniz'in doğal özelliklerini bu milletin, insanların hizmetine sunulacak bu yolla alakalı yaşayan insanların düşüncelerinin ne olduğunu öğrenmesini istiyoruz. Bu kısır çekişmelerle beraber Trabzon'un önüne gelecek hizmetleri engellemek değil biz beraberlik, kardeşlik içerisinde iktidarı muhalefeti ile beraber bu şehri 2023, 2053 ve 2071'e hazırlamalıyız. Biz çalışıyoruz çalışmak zorundayız, milletin emanetini taşıyoruz, Trazon'un bölgenin hak ve menfaatlerini savunmak zorundayız, savunuyoruz. Projeler üretip bunları tek tek hayata geçirmek zorundayız. Muhalefetten de projelerini kamuoyu ile paylaşmasını isteriz. Yapılan bitmek üzere olan bir proje üzerine bu olmadı yanlış bitmeyecek gibi işlerle hiçbir yere varamayız. Ayrıca toplumu kuşkulandırmak ve onların kafalarında soru işareti bırakmak bizlere yakışmaz" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Balta Akyazı’ya Çıkarma Yaptı

AK Parti Trabzon Milletvekili Balta Akyazı’ya Çıkarma Yaptı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset