Aksakal: "Bir kere öldüreceğine her gün ölsün"

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan idam açıklaması.

Aksakal: "Bir kere öldüreceğine her gün ölsün"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, idam cezasının insanlık suçudur olduğunu belirterek, "Allah'ın verdiği canı Allah alır. Suç eşittir ceza. Sen suçluyu yakala, en ağır cezayı ver. Bir kere öldüreceğine her gün ölsün orada." dedi. 

Partisinin Trabzon'da bir otelde düzenlenen il kongresine katılan Aksakal, burada yaptığı konuşmada, gündemde bir idam tartışmasının var olduğunu söyledi.

DSP'nin hükümette olduğu dönemde idam cezanın sadece yasadan kaldırıldığını ifade eden Aksakal, şöyle konuştu:

"En son 12 Eylül döneminde uygulandı ve o tarihe kadar da ondan öncesine ilişkin de 16 yılda idam cezası olarak cezalandırılmış olanların dosyaları infaz edilmedi. Yani Türkiye'nin gündeminden idam fiili olarak çıkalı 40 yılı geçti. Sen şimdi çıkmışsın 'İdam cezasını geri getirelim'... Valla benden tavsiye, sakın öyle bir şey yapma, ayağına dolanır. Yarın bir gün bu işler ortaya çıktığında o işin içine sen de girersin. İdam cezası insanlık suçudur, Allah'ın verdiği canı Allah alır. Suç eşittir ceza. Sen suçluyu yakala en ağır cezayı ver. Bir kere öldüreceğine her gün ölsün orada ama bizi bunlarla uğraştırmayın artık."



Aksakal, Türkiye'nin DSP gibi bir partiye acil ve mutlaka ihtiyacı olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'de ayakta kalabilmiş, siyasetini elinden geldiğince etkin yürütebilen beşinci parti DSP'dir. Bunu herkes böyle bilsin. Çok sıkıntılı dönemlerimiz geçti. Bizi kendi içimizden yok etmeye çalışanlar çıktı. İçimizdeki insanları farklı noktalara çekerek, başka partilere çekerek bizi zayıflatmak isteyenler çıktı. Daha ileri giderek söylüyorum. Partimizin kurucusunu başka partinin kongresine taşıyanlar oldu ama inançlı DSP'liler, Ecevit'in sadık yoldaşları hiçbir zaman bu türbeyi terk etmedi ve etmeyeceğiz de. Türkiye'ye DSP gibi bir parti acilen ve mutlaka zorunludur. Eskiden DSP için 'umut' derdik, şimdi zorunluluktur. Aksi takdirde ülkenin gidişi iyi değil."

Türkiye'nin bölüneceğine inanmadığını dile getiren Aksakal, "Başında kim olursa olsun, Türk milleti buna asla izin vermeyecek. Bu ülkenin bölünmesine Sultan Vahdettin bile aracı olamadı, beceremedi. Mutlaka bu ülkede ikinci Atatürkler çıkacaktır. Türk gençliği buna müsaade etmeyecektir. Türk halkı hiçbir zaman bu heves içerisinde olanların yanında olmayacaktır." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset