Akp kalesi Bayburtta sadece 2 oy artırabildi

AKP, Bayburt’un milletvekili sayısını 1’den 2’ye çıkarıp, Naci Ağbal’ı da aday gösterdi. Ağbal’sız seçimde 27 bin 217 olan alan AKP, oyunu sadece 2 artırınca, 2’nci milletvekili MHP’nin oldu. 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamayan AKP’ye, bir

Akp kalesi Bayburtta sadece 2 oy artırabildi

AKP, Bayburt’un milletvekili sayısını 1’den 2’ye çıkarıp, Naci Ağbal’ı da aday gösterdi. Ağbal’sız seçimde 27 bin 217 olan alan AKP, oyunu sadece 2 artırınca, 2’nci milletvekili MHP’nin oldu.

 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamayan AKP’ye, bir şok da Bayburt’tan geldi. Seçimler öncesinde, tartışmalı bir şekilde vekil sayısı 2’ye yükseltilen Bayburt, AKP yönetimini adeta şok etti. AKP’ye boyun eğmeyen kurumlara karşı yapılan keyfi vergi operasyonlarının mimarı olarak bilinen Maliye eski Müstearı Naci Ağbal’ın, aday gösterildiği Bayburt’ta AKP oy sayısını 2011’e göre sadece 2 kişi artırabildi.

Yani, AKP’nin Bayburt’tan aldığı oy sayısı, rakamla 2 (yazıyla iki) artarak, 27 bin 217’den 27 bin 219’a çıktı. AKP’nin 2 oyluk artışı ise ikinci vekilliği almasına yetmedi. Bayburt’ta ikinci vekil, oylarını 10 binden 14 bine çıkaran MHP adayı Kadri Karaoğlu oldu.

 

İL BAZINDA ARAŞTIRMA YAPILIYOR

 

AKP, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını il ve ilçe bazında mercek altına aldı. Bu çerçevede, yapılan analizlerde, Bayburt seçim sonuçları AKP yönetimini adeta şok etti. AKP’nin kaleleri arasında yer alan Bayburt’ta, 7 Haziran seçimleri öncesinde “kontejan” operasyonu yapıldı. İlin nüfusunun 80 bine geçtiği öne sürülerek, vekil sayısı 2’ye çıkarıldı. HDP bu duruma itiraz etti. Ancak itirazlardan bir sonuç alınamadı. Seçimler öncesinde, AKP’nin yüksek oy oranı bulunan Bayburt’tan iki milletvekili çıkarmak istediği ve bu nedenle nüfusu yetmediği halde vekil sayısının 2’ye yükseltildiği öne sürüldü.

AKP’nin, Bayburt planı ise 7 Haziran’da bozguna uğradı. Maliye eski Müsteşarı Naci Ağbal’ın birinci sıradan aday gösterildiği Bayburt’ta, geçici sonuçlara göre 27 bin 219 oy çıktı. AKP 2011 yılı seçimlerinde ise Bayburt’tan 27 bin 217 oy almıştı. Böylece, AKP iki vekil çıkarmayı planladığı Bayburt’ta oylarını 2 (yazıyla 2) artırmış oldu. İl de MHP ise oylarında rekor düzeyde artış sağladı. 2011 yılı seçimlerinde 10 bin 373 oy alan MHP, 7 Haziran’da oy sayısını 14 bin 461’e taşıyarak, ikinci milletvekilinin de sahibi oldu. Bayburt’ta, şimdi AKP 1, MHP’de 1 milletvekili çıkarmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler