Akgençlik Cerablusta

Mazlumlar için sınırları aşan gençlik sloganı yola çıktılar

Akgençlik Cerablusta

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları heyeti "Mazlumlar İçin Sınırları Aşan Gençlik" sloganı ile Türkiye genelinde teşkilatlardan toplanan 2 tır dolusu yardımı Cerablus'a iletti. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Vekili Abdulkerim Buğra Şimşek başkanlığındaki heyette yer alan Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Av. İsa Sinan Göktaş, bölgesinde lider ülke konumunda bulunan Türkiye'nin hem tarihsel sorumluluğu hem de insani görevi gereği bölgesinde yaşanan gelişmelere duyarsız kalmadığını ifade etti.

 G20 zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretine de iştirak ettiğini ve zirve boyunca gerek ikili görüşmeler ve gerekse heyetler arası görüşmelerde Türkiye'nin itibarının göğüs kabartıcı olduğunu müşahede ettiklerini kaydeden Göktaş, "Ülkemizin sınırlar aşan itibarı güçlü Türkiye'nin bir yansıması idi. Bu itibarın dünyanın mazlum coğrafyalarında ayrıca bir beklentiye sebebiyet verdiğini de biliyoruz. Hemen yanı başımızda, gönül coğrafyamızda  Suriye halkının yaşadığı dram bizleri bir şeyler yapma zorunluluğu ile karşı karşıya bırakıyordu
.
AK Parti Genel Merkezi olarak bizler de bu zorunlulukla hareket ettik ve 'Mazlumlar İçin Sınırları Aşan Gençlik' sloganı ile Türkiye genelindeki teşkilatlarımızdan toplanan gıda kolisi ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan 2 tır dolusu yardım malzemesini Cerablus'ta savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yardım vesilesiyle de bir kez daha Suriye'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacağımızı bir kez daha yüksek sesle haykırdık." dedi.

Bu coğrafyada Türkiye'ye rağmen hiçbir planın işlemeyeceğinin ortaya koyulduğunu da belirten Göktaş, ayrıca program çerçevesinde sınırdışı operasyonda görevli Türk askerlerini de ziyaret ettiklerini ve 81 ilden yazılan mektupları kendilerine teslim ettiklerini ifade etti.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset