AK Parti’ye 1 vekil daha: Sayı 317 oldu

Yurt dışından gelen oyların da eklenmesiyle AK Parti'nin milletvekili sayısı 317'ye yükseldi.26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri, AK Partinin tarihi zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 49.4 ile tek başına iktidar olmayı garantil

AK Parti’ye 1 vekil daha: Sayı 317 oldu

Yurt dışından gelen oyların da eklenmesiyle AK Parti'nin milletvekili sayısı 317'ye yükseldi.

26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri, AK Partinin tarihi zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 49.4 ile tek başına iktidar olmayı garantileyen AK Parti, yurt dışından gelen oyların eklenmesiyle vekil sayısını 1 artırdı ve 317 rakamına ulaştı.

Seçimde yüzde 25.3 oy alan CHP 134 sandalye sahibi olurken, yüzde 11.9 oy alan ve 41 vekil çıkaran MHP, AK Parti'ye 1 fire vererek 40 vekile düştü. Yüzde 10.7 oy alan HDP ise 59 milletvekili çıkardı.

O VEKİL MANİSA'DAN GELDİ

Milletvekili genel seçimlerinde Manisa'da milletvekili dağılımı AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 olarak açıklanmıştı. AK Parti'nin yurt dışı oylarının illere dağıtılması sonrasında AK Parti'nin milletvekili sayısını 5'e çıktı. Avukat İsmail Bilen'in AK Parti'nin 5'inci Milletvekili olduğu açıklanırken, MHP'den Osman Oktay'ın da meclise giremediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset