AK Partili Cora: Millet, Cumhur ittifakında buluşacak

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, AK Parti ve MHP tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığı'na sunulan seçim ittifakında hukuki değişimleri öngören düzenlemeler ile alakalı açıklama yaptı.

AK Partili Cora: Millet, Cumhur ittifakında buluşacak
Yapılan düzenlemelerin ne anlama geldiği konusunda net bilgilendirmede bulunan Salih Cora, "Türkiye'de yapılan son referandumla birlikte hükümet sistemi değişmiştir.  Bu sistemin özelliği seçimi yüzde 50 + 1 oy alan kazanır. Böylece güçlü yönetim ve istikrar garanti altına alınır. Yeni sistemde seçimden sonra koalisyon modeli yok. Seçimden önce koalisyon var. Onun adı da ittifaktır. Mevcut sistem seçim öncesi ittifaklara müsaade etmiyor. Ancak hülleli olabilmektedir. Dolayısı ile yeni düzenlemede  ittifaklar yasal zemine kavuşmaktadır. Artık seçim sonrası  "birlikte iyi salladık" diyenler dilerse aynı pusulada yer alacak, ortaklıkları gizli kapaklı olamayacak." dedi.

"YERLİ VE MİLLİ SİYASET CUMHUR İTTİFAKI'NI KURDU"

Değişen hükümet modeli ile birlikte oluşacak siyasi iklim konusunda yorumlarda bulunan Salih Cora, "Bildiğiniz üzere Türkiye'de şu anda iki ana siyasi  akım var. Milliyetçiler , muhafazakarlar ve demokratlar sağ siyaseti temsil ediyorlar. Bu siyasi akım  yerli ve milli bir siyaset eksende bir araya gelip Cumhur İttifakı'nı kurdular. Diğer siyasi akım ise sözde adaletten, eşitlikten ve özgürlükten yola çıkarak Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında toplandılar. Avrupa Birliği ne diyorsa tekrar ediyorlar.  Türkiye düşmanları nerede duruyorsa orada saf tutuyorlar. Terörle mücadele olunca savaşa hayır diyorlar. Terörist öldürülünce insan hakkı ihlali diyorlar. Mehmetçik şehit olunca halkların direnişi diyerek milletimizin acısıyla dalga geçiyorlar. Bu nedenle önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değildir. Dünyada olup bitene karşı ve ülkemize yönelik oynanan oyunlara aziz milletimizin meydan okuyuşu olacaktır. Herkesin safı belli olacak." şeklinde konuştu.

Seçim ittifakı değişikliğine yönelik hukukçu kimliği ile teknik bilgiler veren Avukat Salih Cora, "İttifaka giren partiler seçim pusulasında aynı alanda yer alacak. İttifak bölümünde parti amblemine denk gelmeyen oylar da geçerli sayılacak. Her parti kendi listesi ile de  seçime girebilecek.  Buna ek olarak Cumhur İttifakı'nda yer almak isteyen ancak oy dağılımı itibarıyla kendi başına milletvekili çıkarma ihtimali bulunmayan partiler de ittifaktaki herhangi bir partinin listesinden seçimlere girebilecekler." açıklamasını yaptı.

"BUNLAR İTTİFAKLARA YABANCI DEĞİLLERDİR"

Seçim ittifaklarına yönelik yapılan değişimleri eleştirenlerin aslında ittifaklara yabancı olmadığını söyleyen Salih Cora, "Sol siyaset ittifaklara yabancı değildir. 1991 yılında  SHP ile dönemin HDP'si olan DEP ittifak yaparak seçime girmişlerdi. Bugün ittifakları ilk defa duymuş gibi poz vermeleri kendi siyasi tarihlerini bilmemelerinden ileri gelmektedir. Kendileri HDP ile ittifak yaparsa buna biz bir şey diyemeyiz, kararı milletimiz verir" dedi.

"SİYASİ MENFAATLERİNDEN TAVİZ VERMİYORLAR"

AK Parti'nin ittifaksız da seçim kazanabileceğinden şüphelerinin olmadığını belirten Salih Cora, "İttifaktan rahatsız olanlar milli birlik ve beraberlikten rahatsızlar. Ülkesini düşünenler Cumhur İttifakı ile bir araya  gelmiştir. Biz ittifaksız da seçimleri kazanırız. Bundan ne bizim ne de milletimizin şüphesi yok.  Ancak biz milli birlik ve beraberlik şuurundan, ilkesinden bahsediyoruz. Ülkemizin potansiyel gücünü daha aktif nasıl ortaya çıkartabilirizin derdindeyiz. Bizi eleştirenler ise kendi siyasi menfaatlerinden taviz veremiyorlar. AK Parti düşsün Türkiye düşsün diyorlar. Türkiye-İran savaşsın İran'ın yanında yer alırız diyorlar. Şehitler ölmez vatan bölünmez diyenlerden tiksiniyorlar. Ezan sesinden rahatsızlar. Her yerde milletin liderine küfrediyorlar. Bunlar milletin değerleri ile kavgalılar. Girdikleri her seçimde milletimizden ayrı bir tokat yiyorlar. Akıllanmıyorlar, ders almıyorlar." ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset