AK Partili Cora: CHP, HDP'nin can simidi oldu

Seçim sonrasında ilçeleri teker teker dolaşarak vatandaşlara teşekkür eden AK Parti Trabzon Milletvekilleri büyük bir sevgi gösterisi ile karşılandılar.

AK Partili Cora: CHP, HDP'nin can simidi oldu

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon'da vatandaşlardan gelen ilgi ile alakayla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, “YSK tarafından geçici seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçların kısa bir değerlendirmesini yaptık. Her bir ilçemizden ve il teşkilatımızdan rapor istedik. Her şeyden evvel bizlere yoğun bir destek veren hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Seçim sonuçlarını elbette daha ayrıntılı değerlendireceğiz. Ancak bu seçim geride kaldı. Milletimiz cumhurbaşkanımıza büyük bir destek verdi. Ak Parti’yi birinci parti yaptı. Trabzon’dan dört vekil verdi. Buna evvela teşekkür etmemiz lazım. Bir eksiklik varsa bu bizdendir. Biz milletin kararına mazaret bulamayız. Bizim milletimiz maharetlidir. Terazisi hassastır. Her kararı mesajdır. Bu duygularla ilçelerimizi ziyaret ederek her bir vatandaşımıza ve seçmenimize teşekkür ediyoruz hem de sahadaki gözlemlerimizi netleştiriyoruz. Seçim öncesi sizinleyiz diyen seçmenin bir kısmı ittifakın diğer partisine oy verdi. Seçmen muhafazakar ,milliyetçi ve demokrat bir profildeydi. Dolayısı ile ittifak içerisindeki her iki parti bu ilkeleri yansıttığı için seçmen de tercihleri arasında çok fark görmedi. Ayrıca Ak Parti seçmeni bu tespit ile birlikte başka tepkilerini ve memnuniyetsizliklerini de MHP’ye oy vererek gösterdi. Cumhurbaşkanımızın aldığı oya baktığımızda bu iddia doğrulanıyor. Sahada şimdi her iki partiye oy verenlerin ortak sevgisi ve ilgisi ile karşılaşıyoruz. Seçmenler bir elinde Rabia bir elinde Bozkurt işareti ile bizleri selamlıyor. Bu cumhur ittifakının zaferi olarak değerlendirilmelidir.” dedi.

CHP’nin seçim sürecinde HDP’nin can simidi olduğunu söyleyen Salih Cora, “CHP seçim boyunca kendini unuttu. Başka partilerin değirmenine su taşıdı. HDP oylarını doğuda düşürürken batıda arttırdı. Bu ne demektir. Denize düştüm bana can simidi at. CHP, HDP’nin can simidi olmuş barajda boğulmasını engellemiştir. Büyük bir ihanete ortak oldular. Ağrı’da katledilen bakkalın kanında HDP’nin sorumluluğu olduğu kadar CHP’nin de sorumluluğu vardır. CHP halktan uzaklaştığı gibi kendi değerlerinden de uzaklaşmıştır. CHP seçim sürecinde amblemindeki  altı oku değiştirmiştir. Bir ok HDP, bir ok İYİ Parti, bir ok Saadet Partisi, bir ok FETÖ, bir ok DHKP-C’yi temsil etmiştir. Hilenin hüllenin şeddelisini , rezaletin daniskasını gördük. Lakin millet bu oyunu gördü ve sandıkta gereken dersi vermiştir. Topluca  üzerimize geldiler. Ancak milletimiz çok şükür bu işi ikinci tura bırakmadı. Üzüldüğüm bir başka husus da Saadet Partisi’nin millet ittifakının stepnesi, yedek lastiği olmasıdır. Hangi partinin milletvekili ihtiyacı varsa onun işine yaramış kendisine hiçbir faydası olmamıştır. Neyi değiştirdiler. Hiçbir şey. Saygınlıklarını kaybettiler.” şeklinde konuştu.

MHP’nin Trabzon’da seçimlere itiraz etmesi hakkında da konuşan Salih Cora, “İyi Parti MHP ‘den daha az oy almış olmasına rağmen Saadet’in oyları ile vekil çıkarmıştır. İttifak olmasa MHP vekil çıkarıyordu .Tutanakları tek tek inceledim. Bizim oylarımızla MHP’nin oylarının incelediğimizde bunların  kayda geçişinde ve sisteme girişinde ciddi bir maddi hataya rastlamadım. Cumhur İttifakı’na yani her iki partiye verilen ortak oylar ve yurtdışı oyları eklendiğinde fark daha da açıldı. Cumhur İttifakı beşinci vekilliği ikibin oyla kaybetti. İttifak beş vekil alsaydı MHP vekil çıkartacaktı. Cumhur İttifakı’nın kendi içeresinde ise MHP bir vekilliği 2.505 oyla kaybetti. Biz ise 8.000 oy farkla kazandık. Yeni sistem bazen lehe bazen aleyhte böyle sonuçlar oluşturabilir. Tespit ettikleri olumsuz bir durum varsa elbette yasal haklarını kullanabilirler, itiraz edebilirler.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset