AK Partili Babuşçu: Gerekiyorsa 1 Kasım günü de...

AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Bağcılar'da bulunan spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Babuşcu, "Bu süreç kesintisiz devam edecek. 1 Kasım'da terör örgütüne operasyon

AK Partili Babuşçu: Gerekiyorsa 1 Kasım günü de...

AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Bağcılar'da bulunan spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Babuşcu, "Bu süreç kesintisiz devam edecek. 1 Kasım'da terör örgütüne operasyon gerekiyorsa, 1 Kasım günü de operasyon yapılacak" dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Bağcılar'da bulunan spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Babuşcu'nun yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Burada 1 Kasım'ın önemine değinen Babuşcu, "1 Kasım'daki talebimiz bir parti tercihi değil, huzur ve millet tercihi bağlamında değerlendirilmeli. 13 yıl boyunca muhalefette kalan siyasi partiler ve ülkenin sahibi olduğu iddiasındayken ellerinden bir takım fırsatlar, imkânlar millete doğru aktığını görenler, bu sefer bu iktidara karşı güçlü bir ittifak oluşturdular. Uluslararası güçler ve yerli işbirlikçi muhalefet çevreleri, AK Parti karşıtlığında güçlü bir ittifak kurdu. AK Parti ve çok özelde Recep Tayyip Erdoğan'ı Türk siyasetinden tasfiye etme ortak paydası muhalefetin ittifak ettiği nokta haline geliyor. 1 Kasım bir partinin tercihi ötesinde bir millet, vatan, güvenli gelecek Türkiye meselesi haline geliyor" dedi.

AK Parti'nin tek başına güçlü bir iktidar seçeneğine en yakın parti olduğunu söyleyen Babuşcu, "Bizim açımızdan bu dönem öncelik sosyal yönü ağır basan ekonomik politikalar uygulamaktır" dedi.

Terör olaylarına da değinen Babuşcu, "Başımızda bir terör belası var. Bu terör belasını bertaraf edemediğimiz sürece Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye hayalini yakalaması mümkün değil. 30 küsur yıldır PKK terörüyle boğuşuyoruz. Biz AK Parti olarak bu meseleyi aşmamızın büyük Türkiye hayali etrafında olmazsa olmaz bir zorunluluk olduğu gerçeğinden hareketle çözüm süreciyle nihayetlendirmek istedik. Bu ilk defa yerli bir harekettir. Bu uluslararası güç odaklarının kabul etmeyeceği bir şeydi. Yeniden terör örgütünü harekete geçirdiler. Biz çözüm süreciyle o terör örgütünün manüpile ettiği Kürt kardeşlerimizin hak ve özgürlük talepleri bağlamında, etnik aidiyet bağlamında, taleplerini insani bir gereklilik ve zorunluluk olarak adım adım yerine getirirken, karşımızda bir terör örgütü olduğu gerçeğini de unutmadık. Devlet bazen kulağının üstüne yattı gibi gözükür ama bütün notları tutar, gerektiğinde kulağını kaldırır. O notlarla hareket eder. Biz bölgede bugün terörle mücadelenin en etkin, sonuç alıcı operasyonların yapıyor isek, o çözüm süreci boyunca tuttuğumuz notların isabetliliğiyle ilgili. Terör örgütü Ankara'daki patlama öncesinde karar aldı, sonrasında ise tek taraflı silahsızlanma çağrısı yaptı. Bizim için önemi yok. Biz silahların susmasından değil, silahların gömülüp betonlaşmasından bahsediyoruz. Ondan sonra sürece dair farklı bir formatta yeniden değerlendirme yapabiliriz. Aksi halde bu mücadele sonucu elde edene kadar devam edecek. 30 yıldaki en etkin mücadeleyi yapıyoruz. Terör örgütü darmadağın olmuş durumda. Ve bu süreç kesintisiz bir şekilde devam edecek. 1 Kasım günü de terör örgütüne operasyon gerekiyorsa 1 Kasım günü de operasyon yapılacak. Amaç Kürt kardeşlerimizin güvenini sağlamak" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Babuşcu, "Biz Türkiye'nin 1 Kasım'da Çanakkale benzeri bir kuşatmayla karşı karşıya olduğunu ve bu kuşatmayı yarmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunu yaramazsak Türkiye'ye diz çöktürecekler. Bizim gördüğümüz 1 Kasım'da bu kuşatmayı yaracağız" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset