AK Parti’de kongre hazırlıkları sürüyor

AK Parti'de 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvuruları tamamlanırken, 12 Eylül'de yapılacak olan olağan büyük kongre için de hazırlıklar sürüyor.Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün sabah saatlerinde B20 Toplantısı'na katıldı. Toplantıd

AK Parti’de kongre hazırlıkları sürüyor

AK Parti'de 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvuruları tamamlanırken, 12 Eylül'de yapılacak olan olağan büyük kongre için de hazırlıklar sürüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün sabah saatlerinde B20 Toplantısı'na katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Davutoğlu, AK Parti'ye başvuran aday adayı sayısının 3 binin üzerinde olduğunu söyledi. Aday adaylarına verilen süre dün dolmuştu. AK Parti'de de 12 Eylül'de gerçekleştirilecek büyük kongre için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Partinin yetkili kurulları AK Parti Genel Merkezi'nde toplanarak kongre için yapılacak çalışmaları değerlendiriyor.

Merak edilen bir konu da 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri. Başbakan Davutoğlu, 3 dönem kuralına takılan isimler için tüzük değişikliğine gidileceği sinyalini vererek, "Partimizin daha önce tüzüğünde söz konusu olan 3 dönemle ilgili husus oluşturduğumuz özel bir komisyonda, tüzük komisyonunda inceleniyor. Mehmet Ali Şahin başkanlığında. Dün onlarla görüşme yaptım. Bu çerçevede neler yapılacağını ele aldık. 3 dönem kuralı kalmakla birlikte bütün arkadaşların aday olmasını temin edecek bir çerçeve hazırladık" açıklamasında bulunmuştu. 3 dönem kuralına takılan isimlerden olan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

BAŞBAKANA SUNUM YAPILACAK

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un Başbakan Davutoğlu'na başvuruda bulunan aday adaylarına ilişkin bir sunum yapması bekleniyor. Başbakan Davutoğlu, aday adayı başvuruları dışında AK Parti'de oluşturulacak Üst Kurul'da herkese adaylık teklifinde bulunabileceklerini açıklamıştı. Üst Kurul'un 8 Eylül'de toplanması bekleniyor.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılldırım da aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında yer alıyor. Yine eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da aday adaylığı başvurusunda bulunan diğer bir isim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler