AK Parti Trabzon’da sular durulmuyor

Haydar Revi yine neden hedef tahtasında? Kadın Kolları kongreleri neden iptal edildi? Haydar Revi’nin A takımı eleştirilere ne cevap verdiler?

AK Parti Trabzon’da sular durulmuyor

Haber61/ Kulis Yorum / Levent USTABAŞI

AK Parti’de ilk kez bir kongrenin hemen öncesi İl Başkanı bu kadar çok eleştiri almaya başladı. Haydar Revi’nin genel merkez tarafından kesin olarak il başkanı ilan edilmesinin ardından teşkilatlarda bazı kurucu ve eski yöneticiler rahatsızlıklarını dile getirdiler. Hatta bunu medya üzerinden bile rahatlıkla yapmaya başladılar.



AK Parti’nin Haydar Revi ile büyük kan kaybettiğine işaret eden partililere cevap Haydar Revi’nin A takımından geldi. Hasan Dilekoğlu, Halil İbrahim Demirtaş, Uğur Aydın, eleştiri yapanlara ağır eleştiriler getirdiler.

Bu yaşananların hemen ardından AK Parti Ortahisar ve Akçaabat İlçesi Kadın Kolları kongreleri ardı ardında ertelendi. Erteleme haberi gelir gelmez kulislerde kazanlar kaynama başladı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun kadın kolları başkanlığı için önerdiği isimlerin teşkilatlar tarafından istenmediği öne sürüldü. Hatta bu isimlerin geçmişte sosyal medya hesaplarından AK Parti aleyhine eleştiriler yaptıklarının ortaya çıkması da işin tuzu biberi oldu. Hatta iddiaya göre Ayvazoğlu, başına buyruk kimseye danışmadan bazı isimleri vermesinin teşkilatta sancılara neden olduğu yönünde eleştiri aldı.

Diğer taraftan başka bir iddiaya göre, Bahar Ayvazoğlu’nun Ortahisar ve Akçaabat kadın kolları başkanlıkları için genel merkeze 3 isim önerdiği bu 3 isim arasından genel merkezin karar verdiği, o karar verdiği isimlerin de teşkilatta büyük tepki aldığı ifade edildi. Yani oklar bir kesim tarafından genel merkeze çevrildi. Şimdi tarihler değişecek. Kadın Kolları için zorlu bir hafta devreye girdi.

Son olarak Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile Kadın Kolları İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun arasının açık olduğu biliniyor. Milletvekili seçimlerinde Köseoğlu’nun yerine Ayvazoğlu’nun düşünüldüğü dillendirilirken teşkilatta Ayvazoğlu’nun Milletvekili Köseoğlu’nun taleplerine soğuk baktığı bilinen sır olarak söylenenler arasında.

Kadın Kolları kongrelerinin ertelenmesinde de İl Başkanı Haydar Revi hedef tahtasına kondu. Teşkilatı, ‘dinleyemiyor’ eleştirilerine maruz kalırken kendini ‘dinletemiyor’ eleştirilerini de beraberinde getirdi.

Haydar Revi’nin yerine kimler düşünülüyor? Teşkilatlar şu anda bunu düşünüyorlar. Bunu konuşuyorlar. Lakin mevcut yöneticilere göre böyle bir şey yok. Haydar Revi görevine devam edecek. Listesini şekillendiriyor. Halil İbrahim Demirtaş, Ahmet Uğur Zihni, Uğur Aydın, Hasan Dilekoğlu Revi’den yana tavır alarak, “Partiyi medyada tartıştırıyorlar. Bunun hesabını 25 Mart sonrası sorulur” mesajını verdiler.

25 Mart İl Kongresine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılacak. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın da katılması bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler