AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 2018’in ilk mesajlarını verdi

Köseoğlu: Güney Çevre Yolu olmazsa olmazımız, Demiryoluna 2018’de başlanır, Yatırım adasının dolgusu 2 sene sürer 

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 2018’in ilk mesajlarını verdi

Haber61/Haber Servisi Levent Ustabaşı

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 2018 yılının ilk basınla buluşma toplantısını bugün yaptı. Önemli mesajlar veren Köseoğlu, Güney Çevre yolu vurgusu yaptı.


Köseoğlu’nun öne çıkan mesajları şunlar oldu:


- Trabzon Güney Çevre yolu bizim vazgeçilmezimizdir. Güney çevre yolunun Of ile Beşikdüzü arasında yeniden planlamasının gerekiyor. Kamulaştırma maliyetlerini arttırmadan paralel hattın geçekleşmesinin gerekli olduğunu bakanlarımızla istişare yaptık. 

- Kanuni Bulvarı trafiği rahatlatacak fakat şehre kalıcı çözüm üretmeyecektir. En hızlı bir şekilde sürecin tamamlanması konusunda projeyi gerçekleştirmeyi bekliyoruz.”

- Şehir Hastanesi konusunda burada bakanlıkla talepte bulunduk, Ocak ayı içerisinde cevap bekleniyor. Fizibilete çalışması yüksek kurula gönderilmiş, yüksek planlama kurulana yeniden projeyi sunacak, yüksek kurulun ardından ihale çalışmalarına başlanacak. Esas projeyi Ocak ayından sonra... 2017’de yapılanlar tohum çalışmasıydı. 2018 yılında bu tohumlar yeşillenecek.

- Bildiğiniz gibi son derece önemli en önemli istihdam projesi Yatırım Adası projesidir, bire bir aşamalarını takip ettiğimiz, bu şehrin geleceğinde önemli istihdamlar, önemli gelişmelerin yaşanacağı bir projedir. Dolgu süreci 2 yıl sürecek. Teknolojiye yapılan yatırımlar beni çok heyecanlandırıyor. Bende süreci vekillerimizle beraber 5 koldan gayret gösteriyoruz, vekillerimizde her biri ayrı ayrı beraberce adım atıyoruz takibini gerçekleştiriyoruz. 

- Demiryolu Trabzon’un Doğu Batı aksına bir bağlantı yapan Erzincan-Trabzon hattıyla önemli bir projedir. 2018 yılında demiryolunun başlangıcını gerçekleşmesine başlayacağız. İlk üç ay içerisinde ihale çıkım aşamasına geçileceği bakanlık tarafından verilen bilgidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset