“AK Parti azınlık cemaatlerine can suyu oldu”

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Markar Eseyan, "Geçmişte 800 civarında Ermeni Cemaati Vakıf malına el konulmuştu. Bunların 400 tanesinin iade edilmesi bize can suyu oldu. Bunlar tabi cemaat tarafından takdir ediliyor" dedi.AK Parti İstanbul

“AK Parti azınlık cemaatlerine can suyu oldu”

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Markar Eseyan, "Geçmişte 800 civarında Ermeni Cemaati Vakıf malına el konulmuştu. Bunların 400 tanesinin iade edilmesi bize can suyu oldu. Bunlar tabi cemaat tarafından takdir ediliyor" dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Markar Eseyan, AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Belma Satır ile Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesini ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret öncesinde konuşan AK Partili Esayan, çarpıcı ifadeler kullandı. Konuşmasına Ankara'daki terör saldırısını kınayarak başlayan AK Partili Eseyan, "Patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Tabi yasımız var. Bundan dolayı seçim çalışmalarımızı erteledik. Çalışmalarımızı yastan sonra ama daha mütevazı bir şekilde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çalışmalarının 7 Haziran öncesine nazaran daha olumlu geçtiğini belirten Eseyan, "Bu üç aylık arada gelişenleri gözden geçirdik. Bunla birlikte beyannamemizde değişen noktaları vatandaşlarımızı anlatma noktasında çalışıyoruz. Kalkınma, istikrar ve güvenlik noktasında vurgularımız var. İstikrar Türkiye için çok önemlidir. Türkiye'nin koalisyon hükümetlerine mahkum edilmemesi büyük önem arz ediyor. Geçmişte koalisyon ile kurulan hükümetlerin 2 yıl bile devam edemediğini gördük. Tek parti dönemleri ülke için büyük kazanımdır. Bunu AK Parti iktidarında gördük. Bunu halkımızın da gördüğünü düşünüyoruz" dedi.

AK Partili Eseyan, "Türkiye'de herhangi bir hükümet boşluğunda neler olacağını 7 Haziran seçiminden sonraki süreçte gördük" diyerek, "PKK hemen çatışmaları başlattı. Ekonomik anlamda da finans ve faiz lobisi Türkiye'nin dengesini bozmaya çalıştı. Buna benzer birçok risk birden bire ortaya çıktı. Bu anlamda Türkiye'nin güçlü ve tek bir iktidara ihtiyacı var. Bunu halkımıza da anlatıyoruz. Ama halkımızda bunun farkında ve onlarda bunu istiyor" diye konuştu.

"AK PARTİ DÖNEMİNE KADAR BU HAKKI TESLİM EDEN OLMADI"

Azınlık cemaatlerinin AK Parti iktidarından memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Eseyan, "Cemaat vakıflarına gittiğimizde, onlarla görüştüğümüzde özellikle devletle işi olan ve cemaat vakıflarında çalışan kişiler, devletteki dönüşümün son derece farkındalar. Geçmişte sergilenen devlet pratiği son derece ötekileştiriciydi. Adeta muhatapsız bir cemaat durumundaydık. Bu AK Parti döneminde değişti. Özellikle vakıflar yasasının değişmesi ve demokratikleştirilmesi ile devletin azınlık vakıflarının mallarına el koyması pratiği sona erdirildi. Bununla da kalınmadı. Geçmişte 800 civarında Ermeni Cemaati Vakıf malına el konulmuştu. Bunların 400 tanesi iade edildi. Bunlar tabi cemaat için çok önemli çünkü vakıflar, bizim okullarımızı, hastanelerimizi, yetimlerimizi, dullarımızı, kiliselerimizi ve bütün cemaat organizasyonlarını döndüren kurumlardır. Dolayısıyla bir hayat suyuna kavuştuk. Hakkımız olanı aldık belki ama AK Parti dönemine kadar bu hakkı teslim eden olmadı. Bunun dışında pek çok reformlar yapıldı. Bizim gibi cemaatlere toplumsal ve siyasal yaşama katılım açısından yol açıldı. Bunlar tabi cemaat tarafından takdir ediliyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset