Ahmet Kaya: “Halk Canalioğlu diyor”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Kaya: “Halk Canalioğlu diyor”

Haber61 – Haber Servisi – CHP ile İYİ parti arasında yapılan ittifak görüşmeleri sonrasında Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi için İYİ Parti’nin adayının destekleneceği kararının yankıları sürüyor.

Yaşanan bu gelişme sonrasında CHP Trabzon İl Yönetiminden istifa haberi gelirken konu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP’li bir kişinin başka bir partiye oy vermesinin kolay bir şey olmadığını ve bu konuda anlayışlı olmak gerektiğini söyledi.

İSTİFA İLE İLGİLİ NE DEDİ?

İttifak görüşmelerinin 4 kişilik bir komisyon tarafından yürütüldüğünü belirten Ahmet Kaya, “Konu belli bir komisyon tarafından yürütülüp bu hale geldi. Sadece bana değil Parlamentoda görev yapan CHP ve İYİ Parti Milletvekillerinin hiç birinin bilgisi olmadan 3-4 kişilik bir komisyon tarafından yürütüldü bu görüşmeler. Hiçbir şekilde bilgi paylaşımı yapılmadı. Yani ben konunun daha ayrıntılı bilgisine sahip değilim. Bu ittifakın boyutları nedir? Hangi ilçede ne yapılacak? Bu konuda net bir bilgim olmadan yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ama burada öncelik şudur. Bende bu yaşıma kadar CHP dışında bir partiye oy vermedim. Arkadaşlarımızın bu hassasiyetlerini gayet iyi anlıyorum. Kolay bir şey değil. CHP bir sevdadır. CHPli birinin de başka bir partiye oy vermesi kolay söylenebilecek bir şey değildir. Arkadaşların bu hassasiyetlerini anlamak lazım, anlayışlı olmak lazım. Komisyon 2 CHPli, 2 İYİ Partili arkadaşın görev yaptığı bir komisyon. Komisyon bizle bu bilgi paylaşımını net olarak yapmadan bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Netleşmiş bir durum olduğu bilgisi ben de yok henüz. Bunu olgunlaştırıp bizlerle muhtemelen paylaşacaklar. Hangi ilde ne uygulanacağı bilgisi sadece bana değil hiçbir milletvekiline yapılmamış durumda. Parti meclisi bunları görüşecek, olgunlaşacak ondan sonra sağlıklı bilgi vermek adına paylaşabilirim. Şuanda vereceğimiz hiçbir bilginin sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim. İnsanları yanıltmamak adına konuşmayı doğru bulmuyorum. Net bir durum yok. Hangi ilde nasıl bir uygulama yapılacak. Mevcut adaylar mı, başka adaylar mı yada yeni isimler mi ortaya çıkacak, ilçelerde nasıl bir durum ortaya çıkacak bunu görmeden yorum yaparsak hata yapmış oluruz.” dedi.

HALK VOLKAN BEY DİYOR, BENDE BUNU İLGİLİ YERLERE İLETTİM

Büyükşehirde İYİ Parti adayının destekleneceği kararı sonrasında Ortahisar’da Volkan Canalioğlu isminin aday gösterilip gösterilmeyeceği sorusunu yönelttiğimiz Ahmet Kaya konuyla ilgili bilgisi olmadığını ancak halkın Volkan Canalioğlu’na sıcak baktığını bildiğini ve bu durumu Genel Merkeze ilettiğini sözlerine ekleyerek, “Volkan bey konusu bana da gelmişti. Bunu biliyorum, çünkü Volkan Beyle yıllarca siyaset yaptım. Volkan abinin halktaki karşılığını en iyi bilenlerden biriyim. Bunu da partimizin ilgili yerlerine ilettim. İl başkanımızla konuştum, genel merkezimizle konuştum. Volkan Bey ismine ilgiyi, alakayı, sokaktaki karşılığını harfiyen anlattım. O konuda ben üzerime düşen vazifeyi yaptığıma inanıyorum. Bir partili sorumluluğu ile bir milletvekili olmanın ötesinde. Çünkü ben siyaseti hep sokakla, halkla, halkın sözünü dinleyerek yaptım. Bugüne kadar öyle geldim ve bugünde aynı noktadayım. Baktım halk Volkan Bey diyor, bende bunu ilgili yerlere ilettim. O anlamda görevimi yaptığıma inanıyorum. Genel Merkezin bakışında baştan beri bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ama belli araştırmalar yapılıyor. Bu ittifak görüşmelerinin nihayetlenmesi muhtemelen bekleniyordu. O anlamda böyle bir noktaya geldik. Ben CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya olarak ve bir partili olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirdim. Şunu da duyduk. Konuşuldu bu. Volkan Bey’e İYİ Parti’den aday teklifi gitti. Volkan Bey, “ben CHP’liyim, siyasete de CHP’de devam edeceğim” dedi. Duyum olarak söylüyorum. Volkan Bey duruşunu net ortaya koydu. “Aday olursam CHP’den olurum. Ben CHP’liyim” dedi. Bu teklifi kabul etmedi. Bugün bunun üzerinden farklı yorumlar yapmayı doğru bulmuyorum. Volkan bey o noktada söyleyeceğini söylemiş zaten” ifadelerini dile getirdi.

GEÇMİŞ GEÇTİ AMA GELECEK ELLERİMİZDE

Ahmet Kaya, Volkan Canalioğlu ile Trabzon il yönetimi arasında bir sorun olup olmadığı yönündeki sorumuz üzerine “Bu konuda yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama Benim Volkan Bey’e bakışım nettir. Trabzon halkının bakışı benim bakışım gibidir. Dün şöyle oldu bugün böyle oldu demenin bir faydası yok. Önümüze bakmamız lazım. Geçmiş geçti. Ama gelecek ellerimizde. ‘Geleceği Trabzon ve Türk Milleti adına nasıl daha iyi yaparız’ ben hep o çaba içinde oldum. Bundan sonra da o çaba içerisinde olacağım. Geçmişe takılıp, ‘ben ona kırgındım, o bana dargındı, sen şurada yanlış yaptın, ben burada doğru yaptım’ bunları tartışmanın hiç kimseye hiçbir faydası yok. Önümüze bakmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Ahmet Kaya, İlçe adaylarının açıklanması ile ilgili Genel Merkezin net bir tarihi olup olmadığı yönündeki soru üzerine “Bizi bilgilendirecekler muhtemelen, görüşmelerin nihayetlendirilmesi bekleniyor. Komisyon marifetiyle yürütülüyor. Komisyon da görüşmelerin sağlıklı yürütülmesi adına bilgi vermiyor dışarı. Bilgi paylaşımı sadece bana değil, hiçbir milletvekili arkadaşımız kendi ili ile ilgili bilgiye sahip değil. Bu İYİ Parti içinde geçerli CHP içinde geçerli. Netleştiği zaman konuşabiliriz ama şuan için bilmediğim bir bilgiyi sizinle paylaşamam. Eksik yaptığım oluruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset